0

С настъпването на новия есенно-зимен сезон нямаме търпение да обновим гардероба си и да се сдобием с нов чифт обувки, които да държат краката ни топли и да ни позволяват с комфорт и стил да крачим по калните улици. Независимо дали става въпрос за мъжки или дамски обувки, те никога не са достатъчно и винаги има място за нови. В тази статия ще Ви покажем как изглеждат тенденциите при обувките за сезон Есен/Зима 2023/24 и кои обувки не трябва да липсват в гардероба Ви.
Дамски обувки, които задължително да имате за Есен-Зима 2023/24

Тенденциите при дамските обувки този сезон са толкова разнообразни, колкото никога до сега. В един момент разчитаме на комфорта и се връщаме към вечните изчистени класики, а в другия – изваждаме от гардероба токчетата с остър връх и панделки или екстравагантните ботуши над колената. Преди да видите в следващите редове кои са последните тенденции за дамски обувки тази година, Ви съветваме да съберете вдъхновение от разнообразната нова колекция на CCC. Можете да я намерите онлайн и във физическите им магазини. Разберете за кой чифт тупти Вашето сърце и определете своя индивидуален стил. След това изберете най-подходящата тенденция от изброените, която отразява Вашата идентичност:

Боти и ботуши с квадратен връх – Глътка свеж въздух за краката!

Боти и ботуши с квадратен връх са ТОП тенденцията за сезон Есен-Зима 2023/24. Отминаха дните, когато притискахме пръстите си в остър връх на обувките. 2023 е годината на удобството и обувките с квадратен връх осигуряват комфорт, от които се нуждаят краката ни през студените месеци.

Тази тенденция ни напомня за дивата мода от 90-те и ни дава много възможности за комбиниране в различни стилове – ежедневно с дънки и пуловер или за официален повод с шикозна рокля. Освен това дамите с голям номер ще са доволни, защото правия ръб скъсява визуално.

Градска мода по пантофи

Дизайнерите превръщат пантофите в тенденция този сезон. От плюшено сабо, изглеждащо като домашни чехли за ден на дивана, до плетени ботуши, които се разхождат по модните подиуми – домашният комфорт се пренася на градската улица и се комбинира с официални рокли и костюми!

Каубойски ботуши и ботуши над коляното

През есенно-зимния сезон се връщаме много по-назад във времето от 90-те. Каубойските ботуши са последната тенденция тази година и са по-цветни от всякога. Средни на височина, с малък наклонен ток, остър връх и задължително животински щампи и бродерии. Разбира се, каубойските ботуши се съчетават най-добре с класически дънки и риза, но се комбинират перфектно и с бохо рокли и миди поли.

Ботушите над коляното, от друга страна, продължават своята успешна история и тази година. Този сезон, обаче, те са по-свободни, което ги кара да изглеждат по-небрежни и да се комбинират както с официален, така и с ежедневен стил. Освен това са изключително удобни и топли! Кафяв велур е топ тенденцията този сезон.

Последни модни тенденции за мъжки обувки този сезон

Мъжете се сбогуват с маратонките през зимния сезон, за да издигнат стила си до изтънченост и елегантност, издаващи мястото им в обществото и силния характер.

Елегантни обувки тип „Дерби“

Елегантни черни обувки мъжки с издигнат ръб и шевове и връзки в горната част – така изглеждат обувките „Дерби“ и добавят ретро нотка във всяко облекло. Не се заблуждавайте от очевидната формалност на обувката, защото въпреки, че днес дербито често се свързва с по-елегантни тоалети, в средата на 19 век първоначално това е обувка, която се носи по време на спортни дейности.

Мъжки боти „Челси“

Не, ботите тип Челси не са само дамски обувки, а отличителна черта на британските джентълмени. Всеки мъж със стил трябва да има ботуши Челси в модния си репертоар. Те изглеждат също толкова добре с костюм, колкото и със скъсани дънки и пуловер. Последната тенденция е за мъжки боти с платформа, която придава спортна нотка на аутфита.