0

З дравейте, софиянци! Аз съм Румен Стоилов и съм кандидат за общински съветник в Столична община от коалиция ГЕРБ-СДС. Роден съм в София и съм израснал в квартал "Дървеница". Обичам нашия град, познавам хората тук и знам какви са проблемите на нашата общност. Ще работя за това София да бъде още по-добро място както за жителите на града, така и за гостите на столицата.

В основата на всеки обществен успех е стопанското развитие. Местната власт трябва да помага на бизнеса да се развива, като му осигурява предвидимост, спокойствие и свобода на пазара.

Приоритетите ми по отношение на финансите, бюджета и икономиката на Столична община са следните:

  • Запазване на ниската данъчна тежест върху софиянци. Местните данъци и такси няма да бъдат увеличавани. Ще работим за по-добрата събираемост на съществуващите към момента ставки, както и за по-ефективното разходване на всеки един лев, събиран от хората и бизнеса в столицата.
  • Увеличаване на собствените приходи на Столична община чрез по-ефективно управление на общинската собственост.
  • Проактивно комуникиране с българското правителство и с институциите на Европейския съюз за привличане на повече средства за съфинансиране на проекти в София.
  • Постоянна активна комуникация с браншовите организации на бизнеса в София за да подобряваме постоянно средата за инвестиции и предприемачество.
  • Олекотяване и ускоряване на процедурите за издаване на разрешителни от Столична община и районните общини към бизнеса и предприемачите.
  • Използване на публично-частното партньорство като механизъм за реализиране на проекти.
  • Целенасочени инвестиции за подобряване на инфраструктурата в и до индустриалните зони, бизнес парковете и „тех“ парковете в София. Целта е да привлечем допълнителни инвестиции в съществуващите бизнес зони и да стимулираме бизнеса да инвестира в нови.
  • Прозрачност и бързина при предоставянето на всички услуги от общинската администрация към гражданите и бизнеса.

* Това съдържание е част от платената изборна рубрика на медията.