0

Е кспресивен, оригинален и дълготраен – такъв трябва да бъде идеалният парфюм за жени. В нашия списък ще намерите аромати на известни марки, които са сензация сред потребителите от години, както и някои изненадващи нови продукти за взискателните жени. Подчертайте своя характер с перфектен аромат.

Какво да търсите при избора на дамски парфюм?

Преди всичко помислете кои аромати ви карат да се чувствате красиви и специални. Някои жени обичат сладки парфюми като La Vie Est Belle, за други уханието му е твърде тежко и причинява главоболие. Затова се водете по собствените си предпочитания. Преди да тествате някой продукт, запознайте се с неговите най-основни нотки. Обърнете специално внимание на средните, които са най-осезаеми. Плодовите акорди правят всеки дамски парфюм свеж, докато цветята или ванилията придават по-сладък и пудрен характер. 

Ако държите на дълготраен дамски парфюм посегнете към Eau de Parfum, в който концентрацията на етерични масла достига от 10% до 20%. В тоалетната вода ще намерите само между 5% и 10% масла, поради което обикновено има по-слаба издръжливост. Не забравяйте да купувате продукти само от надеждни сайтове, благодарение на които ще сте сигурни в оригиналността на продуктите, които ще попаднат на вашата тоалетка! Възползвайте се от предложенията на онлайн магазин MAKEUP. В сайта ще намерите най-търсените дамски парфюми, козметика за грижа и грим на ниски цени.

Дамски аромати: класация

В списъка ще откриете нашите топ 5 дамски парфюми за 2022, които ще задоволят всеки вкус. Флорален, освежаващ или пикантен - какво ще изберете? 

  • Cerruti, 1881 Pour Femme - композиция за елегантни и изискани дами, интензивен пудрен и дървесен аромат. Това емблематично ухание е създадено през 1995 година и оттогава радва с бял жасмин, тубероза и портокалов цвят. Прахообразните, романтични цветя се съчетават добре с дървесни базови нотки, създавайки изключително чувствена комбинация за специални поводи.
  • Dolce & Gabbana, L'Impératrice - нова, по-свежа версия, която очарова с енергията на плодовете и сладостта на цветята. Ревен, киви и диня ще ви накарат да усетите приятна топлина върху кожата, а лимоновото дърво и жасминът ще придадат дълбочина на композицията. Минималистичният флакон е чудесен избор за слънчевите сезони.
  • Versace, Bright Crystal - този блестящ кристал ще озари деня ви. Свежият и искрящ аромат е комбинация от цитрусово юзу, сладък нар и перфектен букет от магнолия и божур. А финалните щрихи са базирани на кехлибар и мускус, благодарение на които тоалетната вода оставя топъл воал върху кожата. Този дамски парфюм е идеален за ежедневна употреба.
  • Cacharel, Amor Amor - еликсирът на любовното въодушевление ще ви позволи да освежите спомените от първата си любов. Тялото е нежно обвито в пудра от жасмин и сладка кайсия. И накрая, нотка на ванилия, сандалово дърво и зърна тонка ще поглезят сетивата ви.
  • Marc Jacobs, Daisy Eau So Fresh Paradise - флоралната тоалетна вода е аромат за млади и енергични момичета, които търсят нови изживявания. Капачката, украсена с кокетни цветя, е портал към света на сладките изкушения и радостта. Благодарение на искрящите цитруси композицията действа като доза положителна енергия.

Често се чудите кой е най-хубавият дамски парфюм? Обективно погледнато това е строго специфичен избор и няма универсално ухание, което да се хареса на всички. Затова доверете се на собствените си вкус и възприятия.