0

С ред най-честите дискомфорти в човешкото тяло се явява наличието на микроорганизми, развиващи се в дебелото черво. За тяхното намаляване е необходимо да снабдите организма си с достатъчно голямо количество полезни бактерии, които да изградят микробиома по добър начин. Това ще сведе неприятните усещания, като болка, нервен стомах, проблеми с храносмилането, киселини, подуване и газове, до минимум. Организмите на всякаква възраст могат да страдат от смущения в храносмилателната система, включително бебета и деца, както и възрастни.

Екипът на онлайн аптека galen.bg споделя защо употребата на Линекс Гастро е отлично решение за подобряване на стомашно-чревния тракт, както и за какво действа това пробиотично средство и какви съставки има. 

Какво представлява Линекс Гастро?

Линекс Гастро е лекарствен продукт на Sandoz, действащ като пробиотик и се предлага под формата на капсули, предназначение за пиене. Лекарството е подходящо за приложение при много проблематични състояния, защото има широк спектър на действие. Този ефективен лекарствен продукт се предоставя без лекарско предписание, но употребата му следва да бъде съгласувана с лекуващия лекар. Действието на това средство за лечение е бързо и ефективно. Благодарение на пероралното си приложение, този продукт навлиза за кратко време в стомашно-чревния тракт и полезните му свойства се усвояват от лигавиците и тъканите.

Ще откриете пробиотичния продукт в онлайн и физическите аптеки в опаковки със съдържание от 16 капсули. Ефективността на Линекс Гастро е доказана чрез множество проучвания и научни доказателства. 

В основата на неговото действие стоят млечни живи бактерии, включени в състава. Лекарството е подходящо за лица над 3 годишна възраст за лечение на различни смущения в храносмилателната система. Бактериите, които се съдържат в подходящи количество, за да подкрепят Микробиома по добър начин, се намират като част от нормалната чревна флора. 

Няма противопоказания относно продължителността на лечението с този пробиотичен продукт. Можете да следвате инструкциите от производителя, както и да се консултирате с лекуващия лекар, който да ви установи схема за правилно лечение. Приемът на Линекс Гастро не може да доведе до пристрастяване или пренасищане на организма с негативно влияние.

Дозировка и начин на прием

Пробиотичният продукт се приема след хранене, според указанията от производителя. В зависимост от възрастта ви, следва да дозирате правилно:

  • при деца от 3 до 12-годишна възраст се прилага два пъти дневно по 1-2 капсули. По този начин детето, което приема пробиотика, ще получава от 12 до 72 милиона полезни бактерии дневно;
  • при възрастни и деца над 12-годишна възраст се употребява 3 пъти по 1-2 капсули. Приемайки Линекс Гастро, ще приемате от 12 до 48 милиона полезни бактерии на дневна база. 

Приемайте капсулите с достатъчно количество вода. Преди употреба прочетете листовката! Важно е да спазвате препоръчителната доза и при влошаване на състоянието, след първите седем дни от употребата, да се свържете с лекар и да преустановите употребата на Линекс Гастро. Важно е да съхранявате опаковката далеч от деца, както и при температурни условия под 25 градуса. 

За какво помага приемът на лекарството?

Този лекарствен продукт действа активно за разрешаването на проблеми в областта на храносмилателната система и по-специално:

  • подут и нервен стомах – при усещане за тежест, подуване, пълнота и дискомфорт в стомаха, както и чести състояния на разстройство или запек. Ако страдате от синдром на раздразненото черво можете да предприемете прием на лекарството за регулиране на чревния тракт и успокояване на симптомите;
  • гастрит – при раздразнение на лигавицата на стомаха трябва да бъдат взети подходящи мерки. Благодарение на състава и комбинациите от полезни бактерии, при прием на продукта съставките успокояват стомаха и намаляват болката и раздразнението на лигавицата;
  • киселини – ако често след хранене усещате киселини, които дразнят хранопровода и създават дискомфорт можете да предприемете употреба на Линекс Гастро по определеното дозиране, защото липсата на навременни мерки може да влоши състоянието;
  • газове – при наличие на метеоризъм се наблюдава прекомерно количество газове, което пречи на нормалния начин на живот в ежедневието и води до дискомфорт за организма. Освен приема на подходящи храни за предотвратяването на състоянието, употребата на лекарствения продукт може да ви помогне да се справите с неприятното чувство;
  • лъчетерапия – ако предприемате лъчетерапии в областта на корема или тазовите органи, употребата на пробиотика се препоръчва. 

Какъв е съставът на лекарството?

Като основни съставки в лекарствения продукт, определен като пробиотик, се включват живи млечни бактерии, познати още като Lactobacillus acidophilus species, Bifidobacterium infantis, Enterococcus faecium. Те спомагат на организма да се справи с наличието на патогенни микроорганизми, намиращи се в чревната флора. 

Освен полезните микроорганизми, в състава на лекарството се включват още: магнезиев стеарат, лактоза, картофено нишесте, емулгатор. При приемът на лекарството се уверете, че нямате алергия към някоя от допълнителните съставки.

Какво трябва да знаете преди дозировка на Линекс Гастро?

Въпреки съдържанието си на живи млечни бактерии, които се намират в стомашно-чревната флора под естествена форма, това лекарство може да доведе до нежелани реакции. В основата на тяхната проява стои възможността за непоносимост към лактоза или някои от другите съставки. Това може да предизвика раздразнение на стомаха, диария, колики, повръщане. Ако имате алергия към някоя от изброените съставки, не приемайте Линекс Гастро. При бременност или кърмене, е препоръчително да се консултирате с лекуващия ви лекар относно приема на лекарството и дозировката му. Няма известни неблагоприятни последствия от взаимодействията на продукта с храни, напитки или други лекарства.