0

Н ай-голямото търговско изложение на игралната индустрия за Централна и Източна Европа BEGE и конференцията EEGS, които се провеждат за 14-и път в София, и тази година събират десетки компании от Европа, САЩ и Азия, както и най-авторитетните експерти от игралната индустрия. Събитията ще се проведат на 22 и 23 ноември в Интер Експо Център София и ще обединят за пореден път бранша.

Двете събития се организират от първата в страната браншова организация – Асоциацията на игралната индустрия на България, която е създадена през 1992 година с цел да съдейства за издигане професионалното ниво на игралната индустрия в страната, за утвърждаването на авторитета ѝ пред международни организации, както и за поддържането на добри институционални взаимоотношения.

Тази година изложители на BEGE са компании от държави на три континента, сред които Италия, Германия, Чехия, Китай, Великобритания, Словения, Нидерландия, Франция, Малта, Канада и САЩ, както и най-големите български фирми производители и доставчици на игрални решения. Така BEGE създава условия за установяване на нови бизнес отношения с по-широка перспектива, както и за затвърждаване на съществуващи партньорства. По време на изложението, в рамките на иновативна Proximity зона, ще има стрийминг платформа за интервюта и презентации, които ще бъдат излъчвани онлайн по време на събитието, за да може широката аудитория да стане съпричастна към случващото се по време на експото.

BEGE 2023 има вълнуваща програма, включваща раздаването на традиционните награди BEGE Awards. Тази година те ще се проведат в нов формат и ще бъдат раздадени на специална церемония на 21 ноември, ден преди старта на изложението, в присъствието на висшия мениджмънт на компании, лицензирани за работа в България. На наградите ще бъдат отличени най-изявените лидери и най-големите постижения в игралната индустрия, които ще бъдат селектирани от международно жури от авторитетни експерти в бранша.

Същевременно по време на Източноевропейската конференция на игралната индустрия (EEGS) ще бъдат засегнати теми като отговорна игрa, регулации в различните юрисдикции, технологичен напредък и използването на изкуствения интелект (AI), представени от лектори от близо 20 държави, сред които Великобритания, Дания, Швеция, Нидерландия, Гърция, Германия, Швейцария и Мексико.

Като част от програмата майсторският клас International Masters of Gaming Law и „Кръглата маса на регулаторите“ ще предложат ценна информация и решения относно регулациите на индустрията в различни юрисдикции, като се разглеждат предизвикателствата пред тях, както и намирането на най-добрите решения.

Предхождащи BEGE събития ще допълнят цялостното представяне на индустрията в различните ѝ вертикали. Майсторският клас на 20 ноември ще засегне маркетирането на игралните продукти, а на Афилиейт конференцията, която ще се проведе на 21 ноември, ще присъстват най-авторитетните експерти в областта и водещи онлайн оператори.

Лидери в игралния сектор, сред които EGT, Telematic Interactive, Amusnet, Novomatic, CT Interactive, Oddin.gg, GLI, Oddin, Altenar, Noda Gaming и BetConstruct, се включиха като спонсори на тазгодишните съпътстващи събития, като по този начин изразяват подкрепата си за развитието на индустрията.