0

В съвременния градски живот, където трафикът е интензивен, паркингът скъп, а замърсяването на околната среда стана сериозна тема, много хора се замислят как да организират своя живот без личен автомобил. 

Един от начините да се постигне този целесъобразен животен стил е чрез комбиниране на наемане на автомобил и използване на градския транспорт. В настоящата статия, изготвена в партньорство с Top Rent А Car ще разгледаме няколко съвета за ефективна организация на живота без личен автомобил, но с използване на услуги за кола под наем и градски транспорт.

Как ще се промени животът, ако ползваме кола под наем, вместо лична

Повечето хора смятат, че автомобилите под наем са само за туристи. Всъщност, те могат да са неразделна част от начините за придвижване в града, защото услугата носи много ползи: 

Не мислите къде ще я паркирате в дните, когато не ви трябва

Колата под наем се взима при нужда. Когато свършите задачите си, я връщате на паркинга на рент-а-кар компанията и не мислите повече за паркирането и поддръжката й докато не е в движение. 

Пестите време и пари

Притежаването на личен автомобил е свързано с постоянни, често растящи разходи по изплащането и поддръжката на автомобила. Когато човек има собствен автомобил, много рядко използва градския транспорт, а това често е по-евтиният и по-бързият начин за придвижване в града. 

Когато имат собствен автомобил, но той не отговаря на моментната ви нужда от по-голяма кола или от товарен автомобил, плащате допълнително за наемане на нужната кола докато вашата стои непотребна. 

Гъвкави сте при планиране на придвижването

Не сте длъжни да висите в задръстване само защото имате личен автомобил. Нито пък трябва да висите по спирките в дъждовен ден, само защото нямате на разположение кола. 

С комбинацията между карта за градския транспорт (най-евтиният начин за придвижване в града) и кола под наем избирате само предимствата на двата вида транспорт и си спестявате недостатъците. 

Движите се повече и поддържате здравето си

Когато човек е променил гледната си точка към начина на придвижване, разбира че здравословния начин на живот е на една разходка разстояние. Когато автомобилът не ви изушава да се качите в него още на входа на жилището ви, шансът да се разходите в хубавия ден и да се раздвижите докато отивате към дестинацията си е много по-голям. 

А когато ви предстои пътуване извън града, наемането на кола под наем е на една онлайн резервация разстояние.