0

П очти няма удобство, което да не можем да си осигурим в 21 век. Технологиите са много напреднали, а потребителите разполагат със свободата да се възползват от този прогрес, залагайки на високофункционална битова техника за дома. Сред важните придобивки се нареждат микровълновите фурни за вграждане, които се използват за бързо претопляне на ястията и улесняват значително забързаното ни ежедневие. 

На какво да обърнем внимание при избора на микровълнова

На пръв поглед малък уред, но пък с толкова голям принос за комфортния престой в кухнята – изборът на микровълнова за вграждане може и да породи някои колебания у купувача. За да е селекцията правилно извършена, е важно да се вземат под внимание параметри като мощност, обем, брой програми, наличие на грил функция, вид на контролния панел (електронен, механичен или сензорен), размери и дизайн. Колкото повече функции има фурната, толкова по-удобна и лесна ще е работата с нея. 

Свободностояща или модел за вграждане да купим 

Микровълновите фурни за вграден монтаж набират все по-голяма популярност, което се дължи на тяхната супер функционалност. Ето кои са останалите им предимства: 

  • малки или с по-големи размери, те могат да бъдат красиво интегрирани в определената за целта ниша – те не нарушават зададения в стаята интериорен стил и пасват на всеки вид обзавеждане; 
  • основното предимство на този вид уреди за вграждане, е че се сливат с останалата мебелировка, а и почистването им не е никак сложно – за разлика от свободностоящите си аналози, те не заемат почти никакво място и могат да бъдат монтирани в някой горен шкаф, на нивото на очите; 
  • предлагат се в изключително много разновидности, включително и в ретро стил – могат да се открият сиви, черни, кремави и иноксови модели, които имат елегантно присъствие и правят обстановката в кухнята още по-приветлива. 

Микровълновите фурни за вграждане все още не са изместили изцяло свободностоящите, които също си имат своите безспорни предимства – достъпна цена, възможност за местене на уреда и т.н. 

Кои са най-предпочитаните марки, разказват от онлайн магазин Техномаркет

Сред най-търсените производители на микровълнови за вграждане са Bosch, Gorenje, Samsung, AEG и Beko. Всяка една от тези марки е позната на пазара с асортимента от качествени и функционални електроуреди, които трябва да присъстват във всеки съвременен дом. Брандове като Indesit, Bosch, Miele и Teka са също сред популярните имена, на които си струва да се доверите.