0

А лберт Попов се цели в класиране сред първите 15 във финалите на Световната купа във Франция. Във второто си участие в престижните стартове след 2019 г. най-добрият ни  скиор ще кара в последния за сезона слалом на 20 март.

Алберт Попов се цели в класиране сред първите 15 във финалите на Световната купа във Франция. Във второто си участие в престижните стартове след 2019 г. най-добрият ни  скиор ще кара в последния за сезона слалом на 20 март.

„В добра форма съм и искам да събера още точки за следващия сезон. За първи път ще карам в Мерибел. Това ще е и подготовка за следващото световно първенство, което ще се проведе там, а и още един шанс за добро класиране. Напоследък съм много спокоен.

Не съм бил толкова спокоен в предишните сезони. Това се дължи на тренировките и, че трупам увереност във възможностите си“, каза Аби, който бе избран за Спортист №1 на февруари в анкетата на Пресклуб „България“.

24-годишният Попов отчете, че много е напреднал в психологическата си подготовка и твърди вярва, че един ден ще стигне и до победа за Световната купа. Догодина Банско ще е домакин на кръг от нея.

„Водим преговори да приемем и слалом, което ще е истинско шоу, както и

възможност за Алберт, Камен Златков и по-младите ни състезатели да се изявят пред родна публика

заяви вицепрезидентът на федерацията по ски Георги Бобев. Той даде и отлична оценка за представянето на Попов на олимпиадата в Пекин, където скиорът ни се нареди 9-и в слалома.

„Зад този резултат стои малък, но сплотен екип, който полага страхотни усилия, за да може да се конкурираме с големите нации. За България да има представител в топ 10 в слалома на олимпиада е много, много голям успех. Сигурен съм, че предстоят и по-големи крачки напред. Защо не още този уикенд.

Само за пример ще кажа, че бюджетът на швейцарската федерация е 30 пъти по-голям от нашия“, коментира още Бобев. Той добави, че след финалите на Световната купа в края на месеца в България предстоят държавните първенства.

„Очакваме Алберт и още звезди – най-добрите словенци и хървати, които после ще останат на лагер в Банско. Това ще е добра възможност за младите български състезатели да проверят докъде са стигнали. Надяваме се да проведем и слалом при мъжете“, разкри Бобев.