0

Ц СКА е по-силен от "Левски", но това не му гарантира победа в предстоящото вечно дерби. Това прогнозира популярният футболен треньор Ангел Червенков преди сблъсъка между сини и червени в неделя от 14 часа. Спецът бе категоричен, че играчите на Станимир Стоилов са в подем и могат да поднесат изненада.

ЦСКА е по-силен от "Левски", но това не му гарантира победа в предстоящото вечно дерби. Това прогнозира популярният футболен треньор Ангел Червенков преди сблъсъка между сини и червени в неделя от 14 часа. Спецът бе категоричен, че играчите на Станимир Стоилов са в подем и могат да поднесат изненада.

"Следя внимателно как работят и двата отобра, сподели Червенков в интервю за "Букмейкър рейтинги". - В ЦСКА виждам някои неща, които са близки до очакванията за отбор с големи амбиции. От другата страна забелязвам подем в "Левски", който демонстрира стабилност в последно време. Има видимо подобрение в играта на сините. Несъмнено те също ще имат амбиция да извлекат максимума от отзи двубой. В "Левски" знаят, че поне към този момент ЦСКА е по-силен и по-стабилен, но това е Вечното дерби, в което не бива да забравяме, че не винаги, когато единият отбор е имал предимство поради една или друга причина, е излизал победител.

Очаквам мач с голям заряд и напрежение. Сигурен съм, че и в двата лагера ще искат да спечелят мача. Защото пак се връщам на думите си, в "Левски" се наблюдава стабилност и първи резултати от работата на Станимир Стоилов. ЦСКА има предимство за статистиката. Всичко друго е сега, на деня, на момента… Който бъде по-подготвен физически, тактически, психически и технически и опита да надхитри противника, ще спечели. Играта и на двата отбора е пределно ясна и на двамата треньори.

Играта на двата отбора е пределно ясна и на двамата треньори.

Силните страни на ЦСКА са, че в последно време отборът показа стабилност, макар и с някои колебания, в дефавзивен план. Но там започва да работи добре централната двойка защитници Матай – Мено Кох. Мазику е доста стабилен, ако Иван Турицов играе на ниво и двамата вътрешни халфове си свършат работата, ЦСКА има изграден доста добър защитен вал. За мен проблемът е в офанзивен план. Ако противникът затвори празните пространства и насити средата на терена, за ЦСКА ще стане трудно, ако разчита предимно на статични положения или балонни центрирания.

Колкото до "Левски" - според мен на този етап все още нямат нужния синхрон за такъв кратък период, нито имат кой знае стабилност. Да, работят и то работят добре, имат напредък, но е далеч от това, което се очаква. Просто трябва още класа в отбора", допълни Червенков.