0

Е дно от най-големите спортни събития, което вече 6 години се провежда у нас, остава в календара на АТР и през тази година. След като от мъжката тенис асоциация публикуваха програмата си за втората половина от годината, стана ясно, че Sofia Open остава част от нея.

Едно от най-големите спортни събития, което вече 6 години се провежда у нас, остава в календара на АТР и през тази година. След като от мъжката тенис асоциация публикуваха програмата си за втората половина от годината, стана ясно, че Sofia Open остава част от нея.

Според графика турнирът ще се състои в седмицата между 26 септември и 2 октомври 2022 г. Така за пореден път столицата ни ще приеме част от световния елит в тениса, а любителите на тази игра ще могат да се насладят на живо на изпълненията на някои от най-добрите в света.

Миналата година надпреварата бе под сериозна заплаха, като стана ясно, че има 8 кандидати, които искат да организират турнира от сериите АТР 250. Тогава организаторите изпитваха големи трудности по намирането на спонсори, но в крайна сметка се справиха.

По време на състезанието обаче държавата забрани в залата да има публика, която пък е един от главните източници на приходи за турнира. Изглежда тази година всичко е ясно от по-рано, след като Sofia Open официално е в календара на АТР.

Любопитен пък е фактът, че в програмата на световната федерация са и надпреварите в Китай, за които се говореше, че

може да не се състоят заради проблемите и неясното положение на Шуай Пън

В заканите си преди време обаче по-сериозни бяха от женската тенис асоциация (WTA).

Междувременно стана ясно, че една от звездите на тениса от близкото минало Янко Типсаревич пристига у нас, за да проведе семинар със студенти от НСА в тази специалност, както и с треньори и представители на клубове от страната.

Бившият №8 в света, който има собствена тенис академия в Белград, пристига утре (петък), като още същия ден ще изнесе лекция на тема: "Кариерно развитие в професионалния тенис. Съвременно менажиране на тенис клубове, тенис академии и резорти". Тя ще е в зала А3 на НСА от 14:00 ч.

Типсаревич идва у нас по покана на БФТ и лично на председателя на федерацията Стефан Цветков, като това ще е началото на едно добро сътрудничество.