0

К андидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов съобщи във "Фейсбук", че 280 клуба са се подписали за това конгресът на БФС през март да е изборен. Във вторник екипът на бившия български национал внесе подписката за изборен конгрес, а от родната футболна централа имат 2 седмици да се произнесат по казуса.

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов съобщи във "Фейсбук", че 280 клуба са се подписали за това конгресът на БФС през март да е изборен. Във вторник екипът на бившия български национал внесе подписката за изборен конгрес, а от родната футболна централа имат 2 седмици да се произнесат по казуса.

„Бе внесена подписката на голяма част от клубовете-членове на футболния съюз – 280, с искане конгресът, свикан за 18 март 2022 г., да освободи действащото ръководство на БФС и да направи легитимен избор за ново ръководство. До тази подписка се стигна след умишленото „миниране“ на решенията на конгреса през миналата есен. Тогава ръководството на БФС допусна умишлено сериозни нарушения на Устава с цел да не се стигне до легитимни решения и старото ръководство да остане служебно на власт още няколко години.

Сега Изпълнителният комитет на БФС трябва, както е по устав, да направи необходимото, за да организира и проведе конгреса на футболния съюз на 18 март 2022 г., точно както е описано в декларациите на клубовете. Любопитно ще бъде дали и този път ще се наложи намесата на съда и чрез него да бъдат спазени Уставът и законът, или ръководството на футболната централа ще бъде коректно спрямо своите членове и безпрекословно ще спази волята им", написа Бербатов във Фейсбук.