0

К андидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов и екипът му атакуваха за пореден път ръководството на родната централа. От екипа на претендента публикуваха във Фейсбук снимка на декларация, която шефовете на БФС карат клубовете да подпишат, за да се откажат от желанието си за изборен конгрес през март. Според Бербатов и хората му за пореден път ставаме свидетели на унизително поведение от страна на ръководството на БФС.

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов и екипът му атакуваха за пореден път ръководството на родната централа. От екипа на претендента публикуваха във Фейсбук снимка на декларация, която шефовете на БФС карат клубовете да подпишат, за да се откажат от желанието си за изборен конгрес през март. Според Бербатов и хората му за пореден път ставаме свидетели на унизително поведение от страна на ръководството на БФС.

„След като на 11 януари 2022 г. в БФС бе внесена подписка от 280 клуба с желанието конгресът на футболния съюз, свикан за 18 март 2022 г., да бъде изборен, от БФС започнаха да привикват клубовете с искане да подписват отказ от декларациите си. Същото отчаяно действие като преди няколко месеца, заради което ръководителите на БФС станаха клиенти на прокуратурата. Явно притеснението и стресът от нов изборен конгрес отново подтиква някои хора да се връщат към старите си методи на работа и унизителни практики.

Явно от БФС смятат така да се опитат да бламират подписката,

което за пореден път показва, че това ръководство е тежко болно и няма никакъв шанс да се поправи и промени. За пореден път с действията си тези хора погазват устава на БФС - подмолно и с една единствена цел - да се задържат в БФС колкото е възможно по-дълго. Ако не спре посегателството върху правата на клубовете, членове на БФС, сигурно отново ще се наложи намесата на полиция и прокуратура", призова Бербатов.