0

И зпълкомът официално отмени насрочения за 18 март редовен конгрес на БФС. Това на практика означава, че изборите за президент на централата няма да се състоят и така Димитър Бербатов поне засега няма да получи втори шанс да се пребори с Борислав Михайлов. От футболната централа обявиха, че решението е взето заради Параграф 22 и делата, които вървят в момента за предишния конгрес.

Изпълкомът официално отмени насрочения за 18 март редовен конгрес на БФС. Това на практика означава, че изборите за президент на централата няма да се състоят и така Димитър Бербатов поне засега няма да получи втори шанс да се пребори с Борислав Михайлов. От футболната централа обявиха, че решението е взето заради Параграф 22 и делата, които вървят в момента за предишния конгрес.

"Никога не съм се опитвал нито аз, нито моите колеги да вкараме напрежение във футбола, коменира Михайлов, обяснявайки ситуацията в БФС. - Напрежението се вкарва от една група хора, които смятат, че на всяка цена трябва да застанат начело на футболния съюз. Ние работим по закон. Конгрес има, конгрес се печели. Извънреден конгрес се свиква от съда, печели се.

Решението е взето след много дълбоко обсъждане, защото никой тук не бяга от конгрес.

Трябва да изчакаме. Който вкарва футбола и футболния съюз в Параграф 22, не е Боби Михайлов със сигурност. Всички ни посъветваха да не взимаме решения, които във времето може да се окажат незаконни“, обясни президентът на БФС след заседанието на Изпълнителния комитет. Той бе категоричен, че опозицията е оплела съюза в съдебни дела и докато не се изчистят, няма да се провежда конгрес, чиято легитимност ще е съмнителна. „Винаги съдът може да излезе с друго решение за конгрес.

За съжаление, войната стигна близо до нас, но аз война във футбола няма да допусна.

Аз не съм виновен, че има тези дела. Бюджетът за тази година е доста добър – 19 милиона лева. Основните пари идват от УЕФА и ФИФА, от телевизионни права. В частта "общинска и държавна субсидия" на този бюджет пише 0“, допълни Михайлов.

Веднага след решението на БФС, от екипа на Димитър Бербатов реагираха остро и се заканиха отново чрез съда да свикат провеждането на избори – така, както направиха за извънредния конгрес през октомври миналата година. „БФС работи срещу клубовете си, при това от много време насам. Конгрес ще има! Жалко, че се избра страхливия път, в който, знаейки какво ще се случи, решиха да отменят изборите. Разбира се, че ще се обърнем към съда за максимално бързо свикване на изборен конгрес“, сподели Бербатов.