0

Б ившият министър на спорта Свилен Нейков стана спаринг партньор на най-добрия ни боксьор Кубрат Пулев в подготовката му за предстоящия на 26 февруари мач във формата "Триад Комбат" срещу екс UFC шампиона Джуниор дос Сантос. Галавечерта, в която Кобрата ще защитава спечеления в края на 2021 г. пояс в новия формат, комбинация от бокс и ММА, ще се състои в Хюстън (САЩ).

Бившият министър на спорта Свилен Нейков стана спаринг партньор на най-добрия ни боксьор Кубрат Пулев в подготовката му за предстоящия на 26 февруари мач във формата "Триад Комбат" срещу екс UFC шампиона Джуниор дос Сантос. Галавечерта, в която Кобрата ще защитава спечеления в края на 2021 г. пояс в новия формат, комбинация от бокс и ММА, ще се състои в Хюстън (САЩ).

Арена на битките, чиято кулминация ще е тази на Пулев с известния с прозвището Циганина бразилец, ще е съоръжението Toyota Center, като залата е дом на "Хюстън Рокетс" в НБА и е с капацитет близо 20 000 места.

Пулев в момента е на високопланинската национална база на Белмекен, където се подготвя за Дос Сантос. Напътствия в ъгъла на Свилен пък даваше съпругата му - олимпийската шампионка в гребането Румяна Нейкова, а той самият беше доста активен срещу професионалния боксьор.

"Браво, много добре, виж колко си смел. Гледай какво става, не мога да те достигна. Голямо нещо е да имаш олимпийски шампион в ъгъла си", коментираше шеговито Кубрат по време на спаринга им.

В същото време съперникът му за битката "Триад Комбат" Джуниор дос Сантос показа сериозни занимания в залата с кубинския си треньор Педро Диаз, като набляга основно на бокса. Вместо почивка пък бразилецът сподели, че работи усърдно в градината на къщата си, прекопавайки двора.