0

Б ългарските футболисти на „Черноморец“ (Одеса) Борислав Цонев и Мартин Петков вече са на българска територия. Двамата успяха да влязат в страната през Румъния, бягайки от войната в Украйна.

Българските футболисти на „Черноморец“ (Одеса) Борислав Цонев и Мартин Петков вече са на българска територия. Двамата успяха да влязат в страната през Румъния, бягайки от войната в Украйна.

Цонев разкри пред „Дарик“, че от клуба са препоръчали на българите да останат в хотела, но те все пак си тръгнали на своя глава. „Чувствам се по-спокоен, защото моите близки се притесняваха за мен, разказа бившият халф на „Левски“. - Няма кой да ме мисли толкова вече.

Само по паниката в хората в Украйна можеш да разбереш колко сериозна е ситуацията. По принцип не съм плашлив, но когато започнаха първите бомбардировки, бяхме там. Това беше в 5 часа сутринта и беше спокойно. Никога не съм чувал такива изстрели. Не вярвах много, че това ще се случи и ми беше интересно какво да очакваме. Никой не знае как да се държи в такъв момент. Успяхме бързо да се организираме и да си тръгнем“, разказа още Борислав Цонев.