0

Б ългарският национален отбор по футбол няма шанс за класиране на Световно първенство следващата година, но един български треньор продължава да мечтае. Ивайло Петев ще изведе националния тим на Босна и Херцеговина в две решителни битки за второто място в група D. Там лидерът е ясен – Франция, но битката за втората позиция ще е грандиозна.

Българският национален отбор по футбол няма шанс за класиране на Световно първенство следващата година, но един български треньор продължава да мечтае. Ивайло Петев ще изведе националния тим на Босна и Херцеговина в две решителни битки за второто място в група D. Там лидерът е ясен – Франция, но битката за втората позиция ще е грандиозна.

Три отбора са завързали възел, който бившият национален селекционер на България се надява да развърже в полза на Босна. Към момента втори в групата е Украйна с 9 точки, Финландия е на третото място с 8, а Босна е четвърти със 7 точки. На пръв поглед Ивайло Петев тръгва от най-неизгодната позиция, на всъщност не е точно така.

Украйна има мач повече от Финландия и Босна, а единственият им мач е гостуване в Сараево. Именно това ще е последният двубой, който ще реши битката. Преди това има още един пряк сблъсък – Босна срещу Финландия. Мачът ще се играе на 13 ноември.

Така Ивайло Петев посреща в рамките на няколко дни двата си основни конкурента за второто място. Спечелването на 4 точки би се оказало достатъчно, но победата над Финландия е повече от задължителна. Ако Ивайло Петев успее да класира Босна на втора позиция, то ще трябва да мине и през бараж за Световното първенство. Към момента обаче голямата драма е със звездата Един Джеко. Той се контузи в мача между „Милан“ и „Интер“ през уикенда и участието му за националния тим е под въпрос.