0

К оронавирусът напомни за себе си на Световната купа по биатлон в Контиолахти (Финландия). От IBU изпаднаха в истински шок, след като над половината тестове, направени на отборите в събота, са дали положителен резултат, научи "Монитор".

Коронавирусът напомни за себе си на Световната купа по биатлон в Контиолахти (Финландия). От IBU изпаднаха в истински шок, след като над половината тестове, направени на отборите в събота, са дали положителен резултат, научи "Монитор".

Веднага бе свикано извънредно заседание на Медицинската консултативна група на IBU, която излезе със следното комюнике: "IBU се съгласи с финландските власти да бъдат проведени допълнителни тестове, за да се определи дали това са положителни резултати от предишни инфекции, или са нови".

Отборите пък са били информирани, че трябва задължително да имат отрицателни PCR-и преди следващата Световна купа в Отепя (Естония, 10-13 март), както и регулярно да си правят антигенни тестове и да водят протоколи за това. Тимовете са задължени и моментално да съобщават за симптоми при болните.

В същото време Владимир Илиев направи пореден добър резултат след олимпиадата, като се нареди 19-и в преследването на 12,5 км в Контиолахти. Той допусна 4 грешки в стрелбата и завърши на 1.45,7 мин. след победителя.

Другият ни представител - европейският шампион и световен вицешампион за младежи Благой Тодев, пък записа личен рекорд при мъжете този сезон в индивидуална дисциплина. Националът финишира 51-ви в преследването с 2 грешки на рубежа. Победител стана французинът Кантен Фийон Майе с 1 пропуск, следван от безгрешния Ерик Лесер (Германия) и Лукас Хофер (Италия) с 1 грешка.

При жените Милена Тодорова бе на отличната 15-а позиция след спринта, но стрелбата й изневери в преследването на 10 км. Българката сбърка 4 пъти на рубежа, което я извади от топ 20 и тя финишира на 28-ата позиция. Първа е Тирил Екоф (Норвегия) с 2 пропуска, а след нея са Доротея Виерер (Италия) с 20 от 20 и Денизе Херман (Германия) с 3 грешки.