0

Ф инансовата криза след санкциите срещу Роман Абрамович сериозно се настани в „Челси“. Утре вечер тимът излиза в реванш от Шампионската лига срещу „Лил“ (22 ч, 2:0 от първия мач), като успя да пътува със самолет до Франция поради това, че трипът е организиран преди налагането на сериозния лимит за разходи при гостувания.

Финансовата криза след санкциите срещу Роман Абрамович сериозно се настани в „Челси“. Утре вечер тимът излиза в реванш от Шампионската лига срещу „Лил“ (22 ч, 2:0 от първия мач), като успя да пътува със самолет до Франция поради това, че трипът е организиран преди налагането на сериозния лимит за разходи при гостувания.

Не така обаче стоят нещата със следващия мач на „Челси“ - гостуването на „Мидълзбро“ от 1/4-финалите за ФА Къп. Тази сутрин мениджърът Томас Тухел призна, че тимът му не може да си позволи да пътува със самолет за този двубой, „Замразените“ активи на Роман Абрамович в следствие на санкциите от британското правителство направиха така, че „Челси“ разполага със само 20 хиляди паунда, с които да оперира по време на гостуванията си. По този начин „сините“ остават без решение за чартърен полет, като алтернативата да пътуват до суровия север е с автобус. Разстоянието от столицата до Ривърсайд и обратно е 870 километра и се изминава за 10 часа.

„Искаме да намерим решение, тъй като целта е да играем всичките си мачове и да не се стига до служебни загуби, обясни германецът на брифинг преди дуела с „песовете“. - Не е въпрос на лукс да пътуваш със самолет.

Има голям шанс от травми, ако пътуваме с автобус“, обясни още Тухел.

От „Челси“ използваха и официалния сайт, за да изразят огорчението си от факта, че не могат да продават и билети за срещата с втородивизионния отбор, след като и това звено е запорирано от правителството на Великобритания, включително и продажбата на фенски артикули от клубния магазин. Ситуацията в клуба е кричична, защото и два от основните спонсори се оттеглиха – първо телекомуникационният гигант “Три”, чието лого стои на екипите, а после дойде отказът и на “Хюндай”.

Единственият шанс за излизане от кризата е бърза продажба на акциите, като мераклии за нови собственици на „Челси“ не липсват. Последният кандидат с официална оферта е от Саудитска Арабия, а стойността на сделката ще е 2.7 милиарда паунда. Предложения има също от компании от Турция, Великобритания, САЩ и Канада, като повече яснота се очаква до края на месеца.