0

И втората група футболисти на ЦСКА премина днес медицински прегледи, като всички показаха отлични резултати.

И втората група футболисти на ЦСКА премина днес медицински прегледи, като всички показаха отлични резултати.

В добро настроение и най-вече в оптимално здраве Жорди Кайседо, Георги Йомов и останалите играчи се подложиха на функционални изследвания на клубната база в Панчарево. Националът Иван Турицов лично посрещна всеки един от тях и им пожела здраве и успехи през новата година. На линия за тренировъчния процес е вече бранителят Мено Кох, който през последните месеци се възстановяваше от операция.

След тестовете ЦСКА потегли за Турция, където в продължение на общо 25 дни ще се проведе зимната подготовка на тима. Основната група замина за Анталия, като в Истанбул към тях ще се присъедини бразилецът Жеферсон Телес, който имаше проблем с отменен полет. Директно в южната ни съседка в петък ще акостира Греъм Кери, а след това Яник Вилдсхут, Амос Юга, Йоан Баи и Хамза Чатакович.

Първата част на подготовката, в която ще се наблегне на кондицията, ще протече в Алания и ще завърши с контрола на 21 януари срещу полския "Стал Миелец".

Играчите ще получат два дни почивка, след което тимът ще се премести в Белек, където са насрочени още 4 проверки.

В същото време темата с желанието на ЦСКА да построи нов стадион има сериозно развитие, след като екип на Министерство на младежта и спорта се срещна с главния архитект на София Здравко Здравков. След сбирката стана ясно, че няма пречка да бъде депозирана и одобрена проектна документация от Столична община за реконструкция и модернизация на стадион „Българска армия“ в съответствие със съвременните изисквания на УЕФА за провеждане на футболни срещи от най-висока категория.

Очаква се през следващата седмица да има тройна среща, на която ще бъде поканен и футболният клуб, след която окончателно ще стане ясно дали ЦСКА ще има нов стадион.