0

Б разилецът Маурисио Гарсес де Жезус е първото ново попълнение на ЦСКА в зимната селекция, обявиха „червените“ чрез своя сайт. Сделката е очаквана, като за преговорите между двете страни се писа още преди 10 дни.

Бразилецът Маурисио Гарсес де Жезус е първото ново попълнение на ЦСКА в зимната селекция, обявиха „червените“ чрез своя сайт. Сделката е очаквана, като за преговорите между двете страни се писа още преди 10 дни.

"След нелеки преговори, ръководството на армейците успя да се договори с досегашния му тим „Бруске“, пишат от ЦСКА на официалния си сайт. - Първоначално играчът ще бъде под наем, но ако се представи на ниво, армейците са си гарантирали опция да откупят изцяло състезателните му права. Гарсес, както е футболното му име, в средата на март ще навърши 25 години. Той е висок 184 см и се изявява предимно като ляво крило, но може да оперира по целия фронт на атаката.

През изминалата календарна 2021 година футболистът се представи отлично в силния шампионат на Серия Б. В това първенство, където понастоящем се подвизават традиционно популярните "Ботафого", "Васко да Гама", "Крузейро" и "Коритиба", играчът вкара общо 8 гола за клуба си във всички надпревари, добавяйки и няколко асистенции.

Бразилецът премина медицински прегледи в столицата и подписа личния си договор,

след което веднага отпътува за Алания, където червените водят своята подготовка.

Пожелаваме на Маурисио Гарсес здраве и много успехи с червената фланелка!", се казва oще в съобщението.

От ЦСКА отказват да съобщат финансовите параметри по сделката, но според бразилските медии става въпрос за 100 000 евро за 18-месечния наем.

В същото време главният архитект на София Здравко Здравков отново говори за стадион "Българска армия". Той заяви, че цената по изграждането на подобно съоръжение може да достигне до 40 милиона евро. „Дефиницията е не нов стадион, а реконструкция.

Намерили сме формулата между проектантите и собствениците, за да може този реконструиращ стадион да отговаря на изискванията на УЕФА и ФИФА. Един такъв обект струва около две хиляди евро на седалка. Едно подобно съоръжение може да достигне около 40 милиона евро“, сподели Здравков.