0

Ц СКА направи 3 обещания за очакваната от феновете реконструкция на стадион „Българска армия“. Това стана факт по време на общественото представяне на проекта за подробен устройствен план (ПУП) на “Борисовата градина”, което се проведе онлайн.

ЦСКА направи 3 обещания за очакваната от феновете реконструкция на стадион „Българска армия“. Това стана факт по време на общественото представяне на проекта за подробен устройствен план (ПУП) на “Борисовата градина”, което се проведе онлайн.

На обсъждането участва и адвокатът на ЦСКА София Станислав Трендафилов, който, от името на клуба, пое конкретни ангажименти. Първото е нито едно дърво да не бъде отсечено при строителството на „Армията“. Второто е, че на стадиона няма да има никакви търговски площи, каквито обвинения бяха направени. И третото е, че ЦСКА ще строи стадиона с изцяло частни финанси, като държавата няма да се ангажира и с един лев.

Друга важна новина от обсъждането е, че футболният клуб ще може да ползва 150 места от новостроящия се паркинг, който ще бъде на мястото на автокъщата близо до бул. „Драган Цанков“. Така стадионът на ЦСКА ще отговаря на изискванията на УЕФА да кандидатства за четвърта категорич от УЕФА. „Не виждам пречки собствениците на ЦСКА да входират проектите си за одобрение и да започнат строителството в кратки срокове", потвърди и зам.-председателят на Столичния общински съвет арх. Борислав Игнатов.