0

Ц СКА направи втори изходящ трансфер на защитник през зимната пауза. След като „червените“ продадоха Карол Метс в швейцарския „Цюрих“, с тима се разделя и Пламен Гълъбов.

ЦСКА направи втори изходящ трансфер на защитник през зимната пауза. След като „червените“ продадоха Карол Метс в швейцарския „Цюрих“, с тима се разделя и Пламен Гълъбов.

Бранителят утре заминава за Израел, за да мине медицински прегледи и да подпише с местния „Макаби Нетаня“. Според местните медии сумата, която ЦСКА ще прибере от еврейския тим, е 100 000 долара. При добро негово представяне и определен брой мачове още 50 000 ще влязат в касата на "Армията". Договорът на защитника така или иначе изтичаше през лятото и “червените” рискуваха да го изпуснат без пари.

Сделката може да се счита за изключително успешна, защото след идването на Стойчо Младенов в ЦСКА Пламен Гълъбов се превърна в твърда резерва и определено не попада в сметките на треньора.

С продажбата обаче ЦСКА остава само с трима централни защитници

и не е изключено да бъде привлечен играч на този пост, който да е алтернатива на Юрген Матей, Томас Лам и завърналият се след контузия Мено Кох.

В ЦСКА пък очакват тази вечер капитана си Греъм Кери. Ирландецът се качи на самолета от Шотландия, за да се присъедини към съотборниците си в Турция. Кери се забави много с включването си в подготовката на тима заради здравословното състояние на неговата съпруга Рейчъл. Халфът получи разрешение още в края на миналата година да се прибере при семейството си и пропусна няколко мача на отбора. И въпреки че ситуацията не се е подобрила много в личен план, Кери ще изпълни професионалните си задължения и ще бъде на разположение на треньорския щаб.