0

Б ългарският отбор по биатлон продължава да е преследван от лош късмет. Женският отбор може да остане без четвърти човек за щафета, след като се оказа, че Даниела Кадева е със счупен пръст на крака, научи "Монитор".

Българският отбор по биатлон продължава да е преследван от лош късмет. Женският отбор може да остане без четвърти човек за щафета, след като се оказа, че Даниела Кадева е със счупен пръст на крака, научи "Монитор".

Банскалийката е преследвана от лоша карма, след като през 2019 г. падна тежко по време на тренировка с колело и имаше тежка черепна травма, като 20 дни беше напълно обездвижена. Въпреки това Даниела се върна в тима, като е с най-добри класирания след лидерката Милена Тодорова.

Преди няколко дни обаче Кадева е почувствала болка в крака и е била заведена на преглед в болница, където докторите са установили, че има счупен пръст. Сега щабът ни трябва да прецени дали Дани ще може да стисне зъби и да участва в щафетата в петък въпреки травмата, тъй като всяка точка би била от полза за женския потбор, който се бори за пълни 4 квоти за олимпиадата в Пекин през февруари.

Това трябва да бъде и последният старт, който носи точки за отборната надпревара. Ако Кадева не е в състояние да се включи в щафетата,

България няма да има 4 жени за състезанието при квартетите

след като Валентина Димитрова от Б-отбора бе изпратена на пожар да замести Лора Христова. Последната даде положителен тест за коронавирус преди около седмица в Оберхоф.

Валя бе и последната девойка, която имаше необходимите точки, за да участва в Световна купа. Другата ни талантлива биатлонистка Стефани Йолова все още няма право да се включи в купата.

Ако не стартираме в петък, най-вероятно женският тим ще бъде изпреварен от основните ни конкурентки за 20-ата позиция в отборната надпревара – Казахстан, и ще има право само на една квота за Пекин - на Милена Тодорова.

Най-добрата ни биатлонистка пък се нареди 42-ра в първото състезание от Световната купа в Руполдинг - спринта на 7,5 км, като допусна 1 грешка в стрелбата. Така Милена ще стартира и в преследването в неделя. Дебютантката Валя Димитрова е 106-а с 1 пропуск, а Мария Здравкова е 108-а с 4 грешки.