0

К ирил Десподов стана Футболист номер 1 на България за 2021 година. В допитването участваха общо 112 спортни журналисти от 41 медии. Нападателят на „Лудогорец“ събра 203 точки и изпревари в спор за първото място рекордьора по голове в българския футбол Мартин Камбуров, който не скри разочарованието си от второто място. Трети остана Георги Йомов.

Кирил Десподов стана Футболист номер 1 на България за 2021 година. В допитването участваха общо 112 спортни журналисти от 41 медии. Нападателят на „Лудогорец“ събра 203 точки и изпревари в спор за първото място рекордьора по голове в българския футбол Мартин Камбуров, който не скри разочарованието си от второто място. Трети остана Георги Йомов.

Първата награда за вечерта в церемонията, която се проведе онлайн, беше връчена на Мартин Камбуров, който подобри рекорда на Петър Жеков за най-много голове в българския елит. Весела Лечева връчи на нападателя специалната награда на "Дакс-Медия".

За най-красив гол беше избрано попадението на Юрген Матей (ЦСКА) във вратата на ЦСКА 1948.

Лекарят на "Лудогорец" Валентин Великов също беше отличен. Той получи наградата Лъвско сърце, кръстена на „Трифон Иванов“. Докторът на разградчани беше част от екипа, спасил живота на Кристиан Ериксен, който колабира по време на мач от Европейското първенство.

Футболист номер 1 при жените стана Симона Петкова, втора с няколко гласа по-малко финишира Евдокия Попадинова.

За наградата „Най-прогресиращ млад играч“ беше избран вратарят на "Славия" Светослав Вуцов.

Негови подгласници бяха Мартин Минчев (Спарта Прага) и Марин Петков (Левски).

За пръв път в историята на анкетата едновременно двама футболисти с равни гласове (39) получиха наградата „Най-добър чужденец в Първа лига“. Победителите са футболистите на ЦСКА Юрген Матей и Жорди Кайседо.

Светослав Вуцов спечели убедително още една награда. Той бе избран и за най-добър вратар в Първа лига за 2021-а година. Преди това той взе наградата за "Най-прогресиращ млад играч". За най-добър защитник

 за миналата година беше избран Юрген Матей от ЦСКА. При полузащитниците наградата отиде при Ивайлов Чочев, при нападателите - при рекордьорът Мартин Камбуров.

За треньор номер 1 на България беше избран наставникът на "Черно море" Илиан Илиев. Второто място остана за старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, а трети е Станимир Стоилов от "Левски".