0

Н ападателят на „Лудогорец“ Кирил Десподов получи своята награда за футболист №1 на България за 2021 година. Голаджията спечели допитването до спортните журналисти, но заради пандемията церемонията в началото на януари тогава бе единствено онлайн. След като най-накрая получи лично статуетката, Десподов си пожела да има повече конкуренция за тази награда и обяви целите си.

Нападателят на „Лудогорец“ Кирил Десподов получи своята награда за футболист №1 на България за 2021 година. Голаджията спечели допитването до спортните журналисти, но заради пандемията церемонията в началото на януари тогава бе единствено онлайн. След като най-накрая получи лично статуетката, Десподов си пожела да има повече конкуренция за тази награда и обяви целите си.

"Мотивиран съм да работя повече и да се представям по-добре на терена, коментира националът. - Трябва да има силна конкуренция. Трябва не трима, а 13 футболисти да се борят за футболист №1 в България. Всяка награда е специална за мен. През 2021 година направих неща, които не бях правил, записах добри резултати, спечелих трофеи с „Лудогорец“.

Представянето ми беше на високо ниво. Винаги имам цели, винаги искам да печеля отборни и клубни награди. Целта е Купа и титла до края на първенството, след което ще имаме и други цели, които ще гоним. Имам планове за моето бъдеще, но няма смисъл да го коментирам. Сега съм концентриран да помогна на отбора да постигне целите си", добави още той.

Десподов също така не пропусна да отбележи, че столичните грандове „Левски“ и ЦСКА са по-силни, отколкото през есента.

На церемонията своята наградата получи и докторът на „Лудогорец“ Валентин Великов.

Той спечели приза „Лъвско сърце – Трифон Иванов“ заради работата си по време на кризисния случай с датския национал Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест на Евро 2020 в мача между Дания и Финландия. Именно Великов бе един от хората, които първи отидоха да помогнат на Ериксен и да му окажат лекарска помощ.

„Тази награда я приемам от целия лекарски екип, който бяхме в Копенхаген, сподели Великов. - Възхищавам се на играча, че събра смелост да продължи футболния си път, защото е много трудно да преодолееш психически този момент, но футболът е по-силен от нас.

Хубавото е, че след този случай се подобри оборудванетo на стадионите и се правят повече обучения. Когато имаме апаратура и обучен екип, успеваемостта може да стигне до 100%. Не се чувствам невидим герой. Във времето се случва да се връщам към този момент“, допълни докторът на „Лудогорец“.