0

Н естор ел Маестро е един от последните треньори на ЦСКА, при които българските играчи заемаха сериозна част от „червения“ хабитат. Сред 11-те най-експлоатирани футболисти четирима са нашенци, което означава, че съотношението легионери/българи е приблизително 2:1. Това са Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Кристиян Малинов и Кирил Десподов. 

Чорбаджийски е с 25 двубоя, което го нарежда на второ място сред най-използваните от Ел Маестро. Иначе номер 1 по този показател е Рубен Пинто с 26, като португалецът е сред най-постоянно представящите се чужденци в последните десетина години. Вратарят Витаустас Черняускас бе изборът на треньора за страж на „червените“. Ел Маестро разполагаше с двама много силни нападатели в лицето на Мауридес и Али Соу, като първият изигра много повече мачове, защото Соу се появи два месеца след старта на сезон 2018/19 и четири месеца преди уволнението на специалиста. Мауридес е най-резултатният играч при сърбина с 13-те си попадения.

Изключително силно при Ел Маестро игра Кирил Десподов, който реализира 10 гола. Стилът на треньора, който разчиташе на контраатаки, превърна Десподов в такава машина за голове. Не случайно впоследствие Ел Маестро взе крилото във водения от него Щурм. Освен Чорбаджийски и Десподов изключително важен за силните игри на тима бе и дефанзивният халф Кристиян Малинов, който по-късно бе продаден на ОХ Льовен за 1 милион. Спрямо периода преди четири години в момента за ЦСКА обикновено играе само по един българин титуляр. Така бе и в последния двубой със Сепси, когато на терена излезе единствено Иван Турицов, а иначе периодично стартира и Християн Петров.