0

Ф утболните шефове са гласували вот на доверие на селекционера Младен Кръстаич, но само до края на квалификациите. 

„Мач Телеграф“ пише днес, че съдбата на сърбина зависи от оставащите три двубоя в групите – на 14 октомври приемаме Литва, на 16 ноември – Унгария, а на Сърбия гостуваме на 19 ноември. 

Ако „лъвовете“ покажат добра игра, но и резултати, то Кръстаич ще изпълни договора си, който е до лятото на юни 2024 година. От футболния съюз са решили твърдо да предприемат тази мярка въпреки солидната неустойка на сърбина.

В противен случай обаче той ще бъде уволнен, за да се даде шанс на отбора да влезе с друг треньор и друго настроение за следващите световни квалификации, както и за двубоите от Лигата на нациите. 

В настоящите квалификации България все още няма победа – 2 равенства и 3 загуби. През последните няколко цикъла това дори не е най-лошият ни старт. В миналите евроквалификации „лъвовете“ чакаха цели седем двубоя преди да запишат успех в последния мач срещу Чехия. Тогава нашите направиха две равенства с Черна гора и равенство с Косово. Те загубиха от Чехия, Косово и на два пъти от Англия. Срещу островитяните влиза и онова прочуто 0:6 на „Васил Левски“, последвано от обвинения и наказания за расизъм.

Цели четири мача нямаме победа и на старта в световните квалификации за мондиала в Катар. Едва в петия – срещу Литва на 5 септември 2021, записваме победа с 1:0.