0

Е лин Топузаков има всички шансове да запази треньорския си пост в Левски и през следващия сезон, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф". 

От "Герена" разкриха, че към днешна дата собственикът на Левски Наско Сираков не търси евентуален заместник на Топчо и дори е готов да му предложи дългосрочен договор. Наско е твърдо решен да даде шанс на Топузаков да се докаже в оставащите мачове до края на сезона. Те са 9 в Първа лига плюс евентуален плейоф за място в Европа. 

Именно класирането за турнирите е целта, която Елин Топузаков трябва да изпълни до края на сезона, за да остане и през следващия. Реално към днешна дата статутът на легендарния бивш капитан на "сините" не е "временен треньор", а "старши треньор". 

Интересно е да се спомене, че Топчо реално е получил солидна помощ от вече бившия треньор на тима Станимир Стоилов за дербито. Двамата са обсъдили тактиката на Левски в мача в навечерието на дербито. Отделно отборът е тренирал цяла седмица преди това за противодействие на схема 3-5-2 за сблъсъка с Локомотив София, спечелен с 1:0 на "Герена". Топчо е получил и доклад от асистентите на Мъри за статичните положения и в атака, и в защита срещу ЦСКА.

Припомняме, че Левски игра по-добре в дербито с "червените" и заслужаваше повече победата, която беше пропиляна заради пропусната дузпа в последната минута от Ивелин Попов.