0

Ц СКА иска 5 500 000 евро за нападателя Жорди Кайседо. Това обяви агентът на играча Ернан Банато пред радио Sports Area, което е много популярно в столицата на Еквадор Кито. Мениджърът уточни, че има голям интерес към голмайстора на Първа лига, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф". От него се интересували няколко клуба от Западна Европа. Агентът обаче отказа да назове имената на въпросните отбори, дори не спомена от кои страни са. Ернан Банато заключи, че не очаква Кайседо да остане още много време на стадион "Българска Армия".
"Джорди Кайседо свърши страхотна професионална работа в ЦСКА. От началото на сезона той има 12 попадения в елита на България и към момента е голмайстор на лигата. ЦСКА го оценява много високо. Клубът иска за него 5,5 милиона евро", обяви още Ернан Банато пред радио Sports Area.
Ако "червените" успеят да продадат Кайседо за споменатата от агента му сума, нападателят ще стане най-скъпият трансфер в историята на ЦСКА. Той ще отстъпи само на една сделка на български отбор - продажбата на бразилеца Кафу от Лудогорец на френския Бордо.


Припомняме, че "червените" периодично пълнят добре касата си с продажби на нападатели през последните години. Те осъществиха изключително добри финансово сделки с Каранга, Десподов, Мауридес, Малинов и Али Соу, като само за последния беше платена трансферна сума за привличането му на "Армията". Всички изброени обаче бяха продадени за по-малко пари от исканите за Кайседо 5 500 000 евро.