0

С тартът на евроквалификациите чука на вратата, а в петък приемаме Черна гора в Разград. Откакто Младен Кръстаич пое националния отбор, едно от нещата, с които впечатляваме, е резултатността. За 4 мача под ръководството на сърбина сме вкарали 8 гола (5 на Гибралтар, 1 на Северна Македония и 2 на Кипър), което прави по 2 попадения средно на мач.

По принцип Кръстаич не е любител на тежките нападатели. Заради това например един Атанас Илиев, който беше основният ни таран по времето на Ясен Петров, изобщо не попада в плановете на сърбина. Кръстаич обича да залага на по-леки нападатели в схема 3-5-2. Единият винаги е Кирил Десподов, който е капитан. А другият е или Радослав Кирилов, както беше срещу Северна Македония, или Спас Делев, както беше в последните две контроли – с Кипър и Люксембург. На позицията беше изпробван и Илиян Стефанов, който обаче за съжаление се контузи и няма да играе срещу Черна гора и Унгария.

За въпросните мачове Кръстаич извика петима подчертано офанзивни футболисти. Става дума за съотборниците в Лудогорец Кирил Десподов и Спас Делев, двамата от ЦСКА 1948 - Радослав Кирилов и Георги Русев, както и Мартин Минчев от Спарта Прага. Какво прави впечатление – че и петимата са намират в добра форма от началото на 2023 г. 

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"