0

А натоли Нанков е един от любимците на феновете на ЦСКА. След като 15 години той беше част от екипа на Стойчо Младенов, двамата в крайна сметка се разделиха. Екзекутора на Ливърпул стана оперативен директор на ЦСКА 1948, а Нанков – треньор на втородивизионния Струмска слава, начело на който вече дебютира. Вестник „Мач Телеграф“ се свърза с Нанков, като с него освен за новата му работа в Радомир, говорихме и задаващото се кърваво дерби между ЦСКА 1948 и ЦСКА, което е в неделя.

- Г-н Нанков, вече дебютирахте начело на Струмска слава, но загубихте – 0:2 от Добруджа. В момента отборът ви е с 24 точки и заема 13-ото място, като е само на две места и една точка над зоната на изпадащите. Каква е целта пред вас?

- Да се надяваме, че ще успеем да запазим мястото си във втория ешелон. Това е целта ни. Отборът е съставен само от българи, повечето млади момчета. Освен да запазим мястото си в групата, целта е да развия и младите играчи.

- Има ли таланти сред тях?

- Има, да. Това, че са във Втора лига няма значение. Те са юноши на софийските отбори. Знаете, че във Втора лига има изискване двама юноши по 45 минути да са титуляри. Аз имам 7 такива футболисти. 

- Как се стигна до вашето назначение?

- Президентът на клуба Кирил Николов ме покани. Седнахме, разбрахме се. От близо година съм без работа, тъй като през април 2022 г. напуснахме ЦСКА. Малко повече ми дойде почивката и бързах да започна работа.

- Отново сте старши треньор, след като в последните 15 години бяхте помощник на Стойчо Младенов...

- Да, за последно водих Локо Мз през 2006 г. След това Пламен Марков ме покани за негов помощник. После в ЦСКА дойде Стойчо Младенов и аз останах в неговия екип. Оттогава до април 2022 г. бяхме все заедно. Само в ЦСКА имам четири престоя. 2008 г. при последната титла, 2012 г. и 2013/14, когато бяха неразбориите с „Титан“, 2014/15 при Александър Томов и за последно 8 месеца при Гриша Ганчев. Доста години бяхме в чужбина, около 9 години. В два отбора в Саудитска Арабия работехме, два отбора в Египет и после в Казахстан два отбора. 6 месеца в Атирау и 4 години в Кайсар. Иначе започнах в Миньор Бобовдол. Първо помагах на Альоша Андонов, но той отиде в Славия и аз станах първи наставник. Иначе съм водил и Хебър Пазарджик – 6 месеца в „Б“ група.

Цялото интервю с Анатоли Нанков четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"