0

А натоли Нанков има 200 мача и 20 гола за ЦСКА плюс три периода като помощник-треньор на Стойчо Младенов при „червените“, като последният бе през миналия сезон преди раздялата им с клуба през април. На „Армията“ пък пристига през 1990-а след един сезон именно в Славия, затова вестник „Мач Телеграф“ потърси Толята преди днешния двубой между ЦСКА и „белите“.

- Г-н Нанков, какви са очакванията ви от мача ЦСКА – Славия, който ще се играе точно година след равенството с „белите“ 1:1 на „Армията“, когато бяхте помощник треньор на „червените“?

- Много добре си го спомням, изпуснахме страшно много положения и накрая 1:1. Сега очаквам победа на ЦСКА. Миналата година програмата ни беше по-натоварена, защото играехме в групите на Лигата на конференциите и беше по-сгъстен цикълът. Сега отпадането от Базел се явява „плюс“ за първенството и ще имат време да възстановяват футболистите, които да бъдат в най-добра форма в шампионата.

- Как очаквате да се развие двубоят този път?

- Славия е силен отбор с добри футболисти, но ЦСКА е по-опитният и по-класен състав. Няма да е лесен мач, но „червените“ понатрупаха победи и самочувствие в първенството. Плюс е и че мачът е на „Армията“.

- Доколко раздялата с Ради Кирилов и Йон Бакеро през миналия месец ще натежи на „белите“?

- Това е неизбежно, но в Славия работят в тази насока и клубът не спира играчи, които могат да се реализират на по-добро ниво. Такава е политиката им.

Цялото интервю с Анатоли Нанков четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".