0

А натоли Нанков няма нужда от представяне. Той беше един от най-добрите футболисти на ЦСКА през 90-те години, а след това беше помощник-треньор на Стойчо Младенов. В. „Мач Телеграф“ се свърза с Нанков, който анализира всичко случващо се на „Армията“.

- Г-н Нанков, макар и дербито между Лудогорец и ЦСКА вече да отмина, емоциите все още бушуват. Как видяхте вие този двубой, спечелен от шампионите с 2:1?

- ЦСКА игра добре. Това е хубаво. За разлика от предишните мачове отборът ми се понрави с представянето си. Ахилесовата пета обаче е липсата на голмайстор. Трябва човек, който да материализира създадените положения и многото центрирания. Такъв беше Жорди Кайседо.

- Сега на „Армията“ са Дюкенс Назон и Дауда Бамба. Могат ли те да вкарват колкото Кайседо?

- И Назон, и Бамба са добри футболисти, но трябва им време. Засега не успяват да оправдаят доверието на Саша Илич. И Браян Морено в много случаи играе като централен нападател, но не е този голаджия... Кайседо беше последният силен централен нападател. Той беше човекът, който можеше да оползотвори центриранията.

- Саша Илич сякаш изненада с избора на схема – 3-5-2. Какъв е коментарът ви като специалист?

- Факт е, че за първи път играят с тази схема. Опитва Саша Илич да промени нещо към по-добро. Това му даде по-голяма сигурност в защита, защото Лудогорец е най-добрият отбор в първенството. Трима в отбрана, сред които и Амос Юга. Той не е типичен централен защитник, но е играл на тази позиция във Франция. Лошо започнаха в Разград, но с течение на времето, показаха че могат да играят в тази схема на игра. Класата на Лудогорец обаче в крайна сметка си каза думата.

Цялото интервю с Анатоли Нанков четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".