0

А рда победи с 2:1 Ботев Пловдив като домакин в мач от 18-ия кръг на Първа лига. Гостите поведоха с попадение на Антоан Бароан, но домакините стигнаха до обрат след голове на Лъчезар Котев и Ласана Н'Диайе. Ботев завърши мача с 10 души след директен червен картон на Самуел Супрайен. 

В 5-ата минута Иван Тилев от Арда центрира, а топката за малко щеше да влезе във вратата. Тилев обаче се оказа в засада. Първото положение в мача бе за гостите. Антоан Бароан стреля с глава, но не уцели вратата. 

Ботев поведе в 21-ата минута. Мохамед Брахими бе фаулиран, но съдията Станислав Тодоров даде авантаж. Топката стигна до Бароан, който не отправи особено силен удар, но вратарят Анатоли Господинов не се намеси добре. Малко след това Тонислав Йорданов вкара за Арда, но голът бе отменен заради засада. Домакините натиснаха, а Лъчезар Котев уцели гредата със силен удар. Минута по-късно отново той отправи далечен изстрел, но вратарят на Ботев Хидайет Ханкич се справи. 

В началото на второто полувреме Джеймс Ето'о от Ботев получи контузия и бе заменен от Дилан Мертенс. В 58-ата минута играчите на Арда поискаха дузпа за игра с ръка на Самуел Супрайен, но сигнал не последва.

Десет минути по-късно Арда стигна до изравнително попадение. Светослав Ковачев подаде към Йорданов, който пусна към Котев. Последва изстрел, който бе блокиран, но Иван Тилев върна към Котев, а той не сбърка при втория си опит. Ботев можеше да си върне аванса в 71-ата минута, когато Антоан Бароан стреля от добра позиция, но Анатоли Господинов изби. Малко след това Самуел Супраейн получи директен червен картон за нарушение срещу Светослав Ковачев. 

В 85-ата минута Арда стигна до втори гол, който обаче бе отменен. Христо Иванов отправи страхотен удар, топката се удари в гредата и тупна пред голлинията. Ласана Н'Диайе бе точен при добавката, но беше в засада. В продължението домакините стигнаха до гол. Милен Желев изведе Ласана Н'Диайе, който бе изпуснат от двама играчи на Ботев, обърна се и вкара.

Така Арда сложи край на серията от 5 поредни мача без победа в Първа лига. Послендият успех на тима бе в края на септември. Арда е на 9-о място с 26 точки, Ботев Пловдие е 10-и с 19.