0

Д ва от основните претенденти за влизане в елита Монтана и Етър ще се срещнат още в първия кръг на Втора професионална футболна лига (ВПЛ), отреди тегленият от БФС жребий.

През този сезон отборите ще имат правото да картотекират до петима футболисти с паспорти извън ЕС, като на терена могат да бъдат най-много двама от тях. Единственият клуб, който за момента няма да приема мачове в града си, е Беласица Петрич. Вместо това отборът ще домакинства в Симитли.

Преди жребия стана ясно, че новакът във Втора лига Левски 2005 (Крумовград) вече ще носи името ФК Крумовград. Отборът е получил лиценз вчера заедно с Витоша Бистрица, Дунав Русе, Беласица и Спартак Плевен.

Първият кръг ще бъде проведен между 15 и 17 юли.

Програма:

Монтана - Етър Велико Търново

Витоша Бистрица - Ботев Пловдив II

Спортист Своге - ФК Крумовград

Беласица Петрич - Добруджа Добрич

Миньор Перник - Лудогорец Разград II

ЦСКА 1948 II - Янтра Габрово

Струмска слава Радомир - Созопол

Спартак Плевен - Марица

Литекс Ловеч - Дунав Русе

След официалната церемония представителите на всички клубове от ВПЛ получиха безвъзмездно от Българския футболен съюз по 45 висококачествени мачови топки на марката “Select”. 

С модела, който ще бъде използван във Втора лига, понастоящем се играят мачовете от елитните дивизии на Белгия, Дания, Румъния, Босна и Херцеговина, Швеция, Финландия и други.

"Вече се убедихме в качеството на новата топка и съм сигурен, че с нея двубоите ще бъдат още по-атрактивни", заяви изпълнителният директор на Монтана Румен Панайотов.