0

Л егендата на ЦСКА Аспарух Никодимов, сподели пред в. „Мач Телеграф“ впечатленията си от играта на „червените“ срещу Септември Сф при победата им с 1:0. Той коментира и неспортсменското поведение на играчите на Саша Илич и заяви, че е редно от клуба от „Българска армия“ да се извинят публично на противника си.

„След като в правилника не е проблем да вкарваш така, това е положението. Не беше красиво, но от този мач най-важен е резултатът. Футболистите изпаднаха в същото положение, в което се намираха в доста от предишните мачове. Два мача играха на добро ниво, но не и срещу Септември. Този път не показаха добър облик. Играха слабо, неорганизирано, бавно, тромаво и не мога да си обясня, защо така се случи. Не ми харесаха чисто игрово. В отбрана не бяха на нужното ниво и Септември можеше да вкара два гола през първото полувреме. Имаха по-чисти положения, докато ние нямахме“, започна Паро.

„По мое време, когато играех, а и след това, когато бях треньор, съм държал на феърплея. За първи път аз видях подобни действия, когато играхме в Испания турнири. По този начин си връщаха топката, когато имаше спорни положения или контузен играч на терена. Явно много от тези момчета, които играха срещу Септември, вероятно не са играли на високо ниво и може да не са наясно. Юрген Матай се е извинил след края на мача, но играчите на противника не са приели извиненията му.

Сега и да се сърдят е вече все едно. Станалото е станало. Щом правилникът го позволява си оставя така, няма връщане назад. Всичко трябва да стане на момента на терена. И ЦСКА сигурно не са знаели, че ще вкарат гол, ако го изиграят така, но това е. Филип Филипов пое отговорност за това действие. Треньорът Саша Илич какво може да направи? Той беше на другия край и не можеше нищо да направи. Освен да им каже да пуснат и те гол, друго спасение нямаше. Ако направиш такова действие, не знаеш как ще го приемат феновете. Всеки ще има свое собствено мнение.

Трябва в ЦСКА вече да го забравят това действие и в бъдеще да не се повтаря. Да се извинят публично на Септември и толкова. Нищо друго не може да се направи. Не може да се върне времето назад. Това е, че „червените“ играха слабо. Не ми харесаха въобще, но има и такива мачове. Най-важно е в такъв мач да победиш. Септември играха добре и имаха положения, особено през първата част“, завърши той.