0

Ч ерно море постигна минимална победа с 1:0 над Хебър и записа първи успех от началото на сезона в efbet Лига. Със спечелените три точки „моряците“ се изкачиха на второто място във временното класиране с общо 4 точки, колкото има и ЦСКА. Отборът на Хебър пък е с 1 точка и все още няма отбелязан гол от старта на първенството.

Преди началото на срещата треньорът на Черно море Илиан Илиев получи наградата си за най-добър треньор за сезон 2022/2023 година в анкетата „Футболист на футболистите“, организирана от Асоциацията на българските футболисти (АБФ). Призът му бе връчен от президентът на АБФ Дончо Донев.

Домакините започнаха по-добре срещата и още в 8-та минута Атанас Илиев вкара гол, който своевременно не бе признат от съдията, заради засада на нападателя на Черно море. 

В 15-та минута Александър Василев центрира в наказателното поле на гостите, където Атанас Илиев бе оставен сам и стреля с глава, но топката премина над вратата на Хебър. 

В 29-та минута Черно море бе близо до отбелязване на гол. Александър Василев центрира от свободен удар отдясно по атаката на домакините, топката стигна до Атанас Илиев, който я засече с глава, но вратарят на гостите Петър Дебърлиев успя да улови. 

В 32-та минута домакините поведоха в резултата. Алекс Фердандес пусна пас към Атанас Илиев, вратарят Петър Дебърлиев излезе да пресрещне нападателя на границата на наказателното поле и игра първи с топката, но тя се отби в играча на Черно море и влезе във вратата на Хебър за 1:0.

В 56-та минута Черно море чрез Атанас Илиев вкара нов гол след многоходова комбинация, но попадението не бе зачетено заради засада. 

В 76-та минута Атанас Илиев можеше да вкара втори гол за Черно море. Той стреля от почти нулев ъгъл отляво, а топката премина опасно близко от вратата на Хебър., пише БТА.

В 82-та минута вратарят на гостите Петър Дебърлиев спаси удар с глава на Исмаил Иса от непосредствена близост. 

Така резултатът се запази до края на срещата и „моряците“ взеха трите точки.