0

Л окомотив Пловдив победи Локомотив София с 2:1 в мач от 17-я кръг на efbet Лига. Попадението за гостите от столицата бе дело на Карлос Франса, а за домакините точен от дузпа бе Георги Минчев, а Бруно Франко си отбеляза автогол, което донесе и трите точки на "смърфовете". 

Играчите на Александър Томаш прекъснаха серията си от шест поредни шампионатни мача без успех. 

Пловдивчани бяха по-добрите на терена, но и гостите от София имаха не лоши шансове да вземат точки от този сблъсък. 

С победата Локомотив Пловдив е вече 3-и с актив от 35 точки, а Локомотив София остава на 12-а позиция със 17 точки на сметката си.

Двубоят започна отлично за домакините, които още в 10-ата минута получиха право да изпълнят дузпа, след като Мартин Паскалев засече с глава центриране от корнер и топката срещна ръката на Стефан Ламбезе. Първоначално главният съдия Георги Гинчев остави играта да продължи, но след това бе извикан да разгледа ситуацията с помощта на системата ВАР и отсъди 11-метров наказателен удар. Георги Минчев се зае с изпълнението и бе безгрешен от бялата точка, за да даде аванс на своя тим. 

Гостите от София опитаха да отговорят в 20-ата минута със заучено изпълнение на пряк свободен удар, при което Антони Иванов получи отдясно в наказателното поле, но стреля слабо и не затрудни Динко Хоркаш. 

Четири минути по-късно обаче играчите на Данило Дончич изравниха резултата. Хърватският страж на домакините увисна при центриране от корнер във вратарското поле и Карлос Франса реализира с глава в опразнената врата от близка дистанция за 1:1.

В 43-ата минута столичните „железничари“ пропуснаха добра възможност да направят пълен обрат. Голмайсторът Франса се откъсна от Оливер Камдем отляво и стреля силно в близкия ъгъл, но Динко Хоркаш успя да отрази. Така почивката дойде при равенство 1:1. 

Четири минути след подновяването на играта през втората част вратарят на Локомотив Пловдив спаси безпроблемно и удар на Валентин Николов от дистанция.

В ответната атака „черно-белите“ бяха много близо до попадение. Евандро бе изведен от Георги Минчев в наказателното поле зад защитата на столичния тим, бразилецът финтира Александър Любенов и стреля, но Гонсало Кардосо изчисти от голлинията. От последвалия корнер обаче „смърфовете“ стигнаха до второ попадение. Бруно Франко си отбеляза автогол, след като не съумя да се намеси по най-добрия начин при центрирането на Джовани.

В 65-ата минута Красимир Милошев пробва удар от воле от около 20 метра, преминал покрай вратата на домакините. 

В 73-ата минута Джовани стреля опасно от пряк свободен удар, но Александър Любенов спаси. 

Десет минути преди края на редовното време Антони Иванов засече с глава центриране отляво, но Динко Хоркаш улови и така играчите на Александър Томаш се поздравиха с успеха в „железничарското“ дерби, пише БТА.

В следващия кръг Локомотив Пловдив гостува на Ботев Враца, а Локомотив София посреща Левски.