0

С тарши треньорът на Ботев Пловдив Бруно Балтазар не бе доволен след нулевото равенство срещу Локомотив София в първия двубой от 19-ия кръг на футболната Първа лига. Срещата бе и официален дебют за португалския наставник на „канарчетата“, който в началото на тази година замени на поста хърватина Желко Копич. 

"Беше труден мач за нас, в който не постигнахме желания резултат. Мисля, че почти през целия двубой контролирахме събитията на терена, но за жалост не съумяхме да стигнем до успеха", започна Балтазар.

"През първото полувреме създадохме немалко положения, опитвахме с атаки по двата фланга и през центъра, но не вкарахме. Въпреки това, влязохме на полувремето с добра инерция. След това обаче дойде дългата пауза и наруши нашия ритъм. След почивката продължихме да бъдем по-добрият отбор на терена и да доминираме, но не успяхме да отбележим", допълни старши треньорът на Ботев. 

Неговият колега начело на Локомотив София - Станислав Генчев, заяви, че е доволен от представянето на своите футболисти и нулевото равенство.

„Мисля, че се представихме на добро ниво. Условията бяха тежки и за двата отбора. Имаше много дълга почивка между двете полувремена – нещо доста нетипично. Заради нея теренът замръзна и най-хубавото е, че нямаме контузени състезатели. Получи се хубав мач с положения и пред двете врати и считам, че резултатът е справедлив“, каза Генчев.

Той призна, че е извлякъл позитиви от познанството между неговия помощник Живко Миланов и треньора на Ботев - Бруно Балтазар.

„Винаги е добре, когато познаваш един треньор и неговите методи и изисквания. Успяхме по време на подготовката да разузнаем добре съперника, който има нов начин на игра, но това, че го познавахме, ни помогна много“, допълни Станислав Генчев.