0

Димитър Бербатов ще гледа на живо финала за Купата на България между ЦСКА и Левски на националния стадион „Васил Левски“ утре. Бившият нападател заяви, че ще бъде неутрален, тъй като вече в такава позиция като кандидат за президент на БФС.

„Ще присъствам на мача, ще бъда на стадиона, ще стане един празник за всички. Аз вече съм в позиция, в която трябва да бъда над тези неща, тъй като се боря за съвсем друго нещо в българския футбол и трябва да бъда неутрален в случая. Затова отивам, гледам, наблюдавам, ще се радвам да стане празник и футболът да спечели от цялото нещо“, каза Бербатов.

Той присъства на събитие в София, на което бе изложен трофеят от Шампионската лига. Бербатов три пъти игра финал в турнира – веднъж с Леверкузен и два пъти с Манчестър Юнайтед, но не успя да спечели трофея.


„Разбира се, единственото съжаление в моята кариера, че не спечелих Шампионска лига. Имах три възможности. Футболът не е приказка. Тежки решение и ситуации се случват. Трябва да го приемеш и да продължиш напред. Направих всичко, което зависи от мен“, каза още Бербатов.

Той няма предпочитания и за финала в тазгодишното издание между Ливърпул и Реал Мадрид.

„На финала няма да подкрепям никого. Искам да видя хубав мач. Играл съм и срещу двата отбора. Едните ми взеха под носа купата, с другите имахме голямо съперничеството в Англия. Имат големи футболисти, както и треньори. Заслужават уважение и двата тима. Дано не станем свидетели на скучен мач, макар че залогът е голям и има такава вероятност. Ако има голове и ситуации, за всички ще е по-хубаво“, допълни Бербо.