0

Старши треньорът на Черно море – Илиан Илиев, сподели след победата с 3:0 над Септември, че се радва от факта, че тимът се е справим психологически. „Този мач бе много труден от психологическа гледна точка, защото задължително трябваше да вземем трите точки. Тези мачове ги играем много трудно. Добре, че ситуациите за първите два гола влязоха и малко се поуспокоихме. Второто полувреме не го започнахме добре. Там рискувахме да се намали разликата в резултата, което пък щеше да вкара още напрежение в отбора. Отбелязахме трети гол и се успокоихме, но мисля, че трябва да играем по добре мачовете вкъщи, когато имаш резултат. Тряба да имаме повече самочувствие, да държим топката“, сподели Илиев.

Черно море изля гнева си върху Септември! „Моряците“ на Илиан Илиев отупаха столичани с класически резултат (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Исмаил Иса, който стана играч на мача, добави: "Първо искам да благодаря за наградата. За нас този мач беше задължителен, нямахме тпри мача победа. Поздравявам отбора и треньорския щаб. Заслужавахме победата на 100 процента", започна Иса. Всеки мач сме мотивирани, но мисля, че в двубоите срещу Лудогорец и Ботев не заслужавахме да загубим. Днес бяхме на всичко готово да спечелим трите точки. Като играя повече време, се чувствам по-добре. Благодаря и на треньора, че ми дава шансове. Всеки мач се чувствам по-добре", продължи футболистът на "моряците".

[gallery]11723[/gallery]

Треньорът на Септември София Светослав Петров, призна, че тимът му е допуснал прекалено леки голове. „Прекалено леки и наивни голове допуснахме. Искам пак да ги изгледам, но в реално време се видя, че лесно позволихме да ни вкарат, не го приемам аз лично. Разочарован съм много, тъй като мисля, че не играхме лошо, но в крайна сметка 0:3. Имахме положения в хода на целия мач, но последният пас или удар нещо ни попречи. Остава един горчив привкус след този мач“, обясни Петров. „На контраатака ни вкараха първите два гола. Вторият особено имаме ситуация да развием по-добре наша атака, но центрирането лошо. Оттам ни правят преход, говорим кой къде трябва да бъде... Прекалено лесни голове за мен. Третият гол от корнер. Анализирали сме и сме говорили, че Черно море обичат там да играят. Това е футболът, ако няма грешки, няма да има и голове“, продължи треньорът на софиянци. „Имаме футболисти с определени характеристики и качества, които в една система се чувстват добре, а в друга – не толкова. В каквато и система да играем, всичко зависи от играчите на терена. Ако се получават нещата, става, ако 1-2-3 недотичват, спестят се за няколко метра, без значение как играем, не се получават нещата, както на нас ни се иска“, каза още той.