0

Ч ерно море изля гнева си върху Септември в първия мач от 24-ия кръг в Първа лига! „Моряците“ смазаха Септември София с 3:0 на „Тича“ и прекъснаха серията си от две поредни загуби в първенството. Точни за варненци бяха Сула, Иса и Дробаров. С този успех Черно море се изкачи до пето място в класирането с 39 точки, колкото има и Локо Пловдив, но „смърфовете“ ще играят в неделя срещу Ботев Пловдив. Септември пък остава с 22 точки на 11-то място в класирането.

Без гръмки изказвания този път! Илиан: Психологически се справихме. Светльо Петров: Горчи!

Черно море стартира вихрено още от началото на срещата. В 5-ата минута Исмаил Иса бе изведен вляво от вратата на Димитър Шейтанов. Той нахлу в наказателното поле и смени технично посоката, за да се освободи от Иван Арсов. Иса върна топката към Мазир Сула, който се бе включил от втора позиция и с удар по земя откри резултата.

Черно море надви Септември
Черно море Септември Черно море Септември Черно море Септември
31

Малко по-късно Алекс Фернандес имаше шанс за втори гол, но ударът му излезе в аут. Черно море продължи да е по-активен, като в 19-ата минута удар на Иса от воле бе спасен от Шейтанов. Исмаил пробва да вкара и със задна ножица в 23-ата минута, но не успя. Все пак в 39-ата минута Мазир Сула направи страхотен пробив по дясното крило. Той подаде точно към Исмаил Иса. Нападателят си освободи място за изстрел и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Септември. 

Септемви започна по-активно второто полувреме, като в 53-ата минута Красимир Станоев намери с диагонален пас Мартин Ачков в наказателното поле, но топката бе избита точно преди Костадинов да стреля. 

Черно море реализира е трите гол в 68-ата минута. Тогава Сула центрира от корнер вдясно от вратата на Шейтанов. В наказателното поле защитата на гостите изпусна Влатко Дробаров, който с глава вкара трети гол за своя тим. Три минути след това Велислав Василев падна в наказателното поле, но съдията прецени, че симулира и вместо дузпа за Черно море, показа жълт картон на резервата. До края Черно море продължи да търси четвъртия гол, но не успя да го реализира.