0

36-годишният нигерийски нападател на Вихрен Сандански  Чигози Удоджи, известен с българското си име Митко Динев, е шампион с ЦСКА от 2008 година и изобщо не бе посрещнат радушно от феновете на Левски при победата на „сините“ с 4:1 в Сандански за купата. 

Удоджи обаче се отличи с красив гол, а след мача ощастливи журналистити с няколко бисера. "Без публика няма футбол. Всеки мач трябва да има публика, без псувни не може, даже малко ме освиркваха", каза Удоджи за специалното отношение на синята агитка към него.

По думите му той може да играе още няколко години, виждайки нивото на българския футбол.

Ексцентричният нигериец с български паспорт се завърна в Сандански след престои в редица чуждестранни клубове и успя да блесне с красив гол с глава във вратата на Николай Михайлов при загубата от Левски с 1:4 за Купата на България.

"Винаги искам да спечеля, като гладиатор съм на терена. Винаги е най-важно да си свърша работата, защитавам отбора, за който играя. Някои от момчетата не са свикнали с публика, с камери. Като вкарахме гола, някои се поуплашиха, върнаха се назад и направихме грешки. 

Има оферта за мен от "А" група. Мога още бая да играя, нищо, че съм на 36 години. Като гледам нивото в България, мога да играя до 40 години, ако искам", каза Удоджи след мача.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов е доволен от победата над Вихрен с 4:1, но предупреди, че успех над третодивизионен отбор не може да бъде критерий за "сините".

Левски допусна попадение в 8-а минута след удар с глава на Удоджи след центриране на Йордан Минев от корнер, но "сините" успяха да обърнат мача с попадения на Роналдо, Краев, Уелтон и Миланов от дузпа.

"Трудно се постигат успехи без труд. Успяхме да обърнем мача, най-важното е, че стана хубав футболен празник в Сандански. Нашите фенове отново бяха на стадиона. където е Левски, има празник. Заслужена победа. Все пак Вихрен е отбор от трета дивизия, нашият отбор е доста по-класен и победата е рутинна", каза Стоилов след мача.

"Не е добре за отбор като Левски да допуска гол от статично положение, това не говори добре за амбициите и характера на отбора, но не бива да правим генерални оценки от този мач. 

Видях двама-трима на терена, които играха твърде плахо за играчи на Левски.

Мачовете с Лудогорец в последно време са изключително зрелищни и се надявам да запазим духа и желанието на Левски, които показахме в последните срещи с Лудогорец. 

Наставникът на Вихрен Ивайло Василев поздрави Левски за успеха.

"Беше ясно какво ни предстои в този мач. Подготвих момчетата да бъдат освободени от напрежение и да излязат на терена да се забавляват. Направихме празник за града и дадохме максимума от възможностите си", каза Василев.