0

Ч ерно море и ЦСКА 1948 завършиха наравно 1:1 в мач от втория плейофен кръг на Първа лига. Георги Русев даде аванс на гостите в 20-ата минута, а в началото на втората част Алекс Фернандес изравни. Двата тима изиграха много силно второ полувреме, а в последните минути на срещата имаха отлични шансове да стигнат и до победата, но голове не паднаха. 

Така "моряците" и "червените" не успяха да се победят през този сезон, след като и трите мача помежду им завършиха наравно. Точката, която взеха обаче допълнително завърза битката за европейските квоти.
ЦСКА 1948 може да си осигури такава, ако победи Лудогорец във финала за Купа на България в сряда. 

В класирането на първенството тимът на Тодор Янчев е трети с 61 точки, докато варненци са пети с 54. Левски е четвърти с 55, но и мач по-малко. "Сините" ще се изправят срещу Локомотив Пловдив в неделя. 

Първата сериозна ситуация в мача бе за гостите в 5-та минута. След центриране в наказателното поле на Черно море Ивайло Чочев свали топката към Лазар Марин, който стреля, но топката се отби в напречната греда. 

В 20-та минута ЦСКА 1948 откри резултата - Сидклей с далечен пас изведе зад защитата на Черно море Георги Русев, който напредна, излезе сам срещу вратаря Иван Дюлгеров и с техничен удар вкара гол за столичани. 

В 28-та минута домакините отправиха първия си удар в мача, с който можеха да изравнят резултата. Васил Панайотов стреля от 20-тина метра по диагонал отляво, но топката премина встрани от вратата. 

В 30-та минута Ивайло Чочев пусна страхотен далечен пас към Марио Топузов, който надбяга Влатко Дробаров, излезе срещу вратаря Иван Дюлгеров и стреля слабо и стражът на домакините успя да спаси. 

В 36-та минута Едгар Пашеко засече опасно топката с глава след центриране на Александър Василев отляво, но вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов показа класа и успя да избие. В 45+1 минута Симеон Петров засече с глава топката след центриране от свободен удар, но тя премина над вратата на Черно море.

В 46-та минута Черно море можеше да изравни резултата. Александър Василев стреля опасно от дистанция, но вратарят на гостите Даниел Наумов успя да спаси. В 50-та минута Реян Даскалов стреля от повече от 30 метра, вратарят на Черно море Иван Дюлгеров, независимо че първоначално бе затруднен, успя да спаси. 

В 51-та минута след разбъркване в наказателното поле на гостите Алекс Фернандес от непосредствена близост уцели страничната греда. Черно море изравни в минута по-късно. Велислав Василев успя да отнеме топката от Сидклей, след което се получи разбъркване, а най-съобразителен се оказа Алекс Фернандес, който с удар от няколко метра изравни резултата – 1:1. 

В 56-та минута гостите можеха отново да поведат, но след удара на Парвиз Умарбаев от 20 метра вратарят Иван Дюлгеров улови. 

В 90+4 минута Радослав Кирилов можеше да донесе трите точки на гостите, но ударът му беше неточен. В шестата минута на допълнителното време Александър Василев стреля от дистанция, но стражът на гостите Даниел Наумов успя да спаси.