0

Б ившият играч на Лудгорец Христо Златински сподели очакванията си пред „Мач Телеграф“ за предстоящата битка между Левски и „орлите“ за Купата на България. Той изрази мнение, че е възможно, ако „сините“ отстранят разградчани, да се разклати стола на треньора на шампионите Анте Шимунджа.

„Ще бъде труден мач и за двата тима. Очаквам една голяма тактическа битка с оглед на последните мачове, които двата отбора изиграха. Мисля, че ще има малко голове в срещата. Не мисля, че този двубой сега ще има нещо общо с този в четвъртък. Надхитрянето ще бъде много голямо. Ще се чакат грешки на противника, което ще доведе и до затварянето на един от двата отбора и съответно на мача. Не изключвам да се стигне до изпълнението на дузпи, защото напрежението ще е голямо и в двата отбора и ще са доста предпазливи. Не мисля, че ще има особено много футболни качества в срещата“, започна той.

„За мен разликата ще бъде един гол. В момента, в който някой отбор вкара, ще се опита да затвори мача. Без излишни рискове. И за двата отбора е важно класирането напред в турнира. За големи отбори като Левски и Лудогорец всеки трофей е здрава битка и цел. Всеки иска да победи другия и в такова дерби всички ще дадат максимума от себе си. Няма по-малко важен трофей от друг. Дали се бориш за първенство или купа всеки един играч иска да печели. По този начин името на този футболист ще остане в историята на клуба. Няма как да има подценяване от страна на Лудогорец. Играл съм там и това е отбор, който винаги иска да печели.

Такава е настройката преди всеки мач. Никога не се подценява даден отбор. Независимо, че са домакини те знаят срещу кой клуб се изправят. Наясно са срещу кой треньор се изправят в лицето на Станимир Стоилов и няма как да подцениш Левски. Никой изобщо няма да си го помисли. Може и да има ротации в състава на Шимунджа“, продължи той.

„Атаката на разградчани е изключително силна с много бързи състезатели. В защита имат минуси, докато „сините“ са изключително компактни и организирани. Имат страхотни играчи в нападение и са стабилни в защита. Трудно допускат голове, но и трудно реализират такива Моята прогноза за сблъсъка е за един оспорван мач с победа на „орлите“, завърши Златински.