0

С ериозни промени настъпиха в “Спортни имоти Българска армия”, след като двама от четиримата представители на Съвета на директорите бяха сменени на провело се преди няколко дни Общо събрание. Акционери в дружеството с по 50% са държавата и ЦСКА, а предметът му на дейност е да построи нов стадион “Българска армия” и да се модернизира базата в “Панчарево”.

По предложение на “Арена ЦСКА” Даниела Асенова заменя напусналата Искра Григорова, а по предложение на Александра Левянска - изпълнителен директор на “Сердика спортни имоти”, представляващ държавата в “Спортни имоти Българска армия”, култовият журналист от „24 часа” и болен цесекар Георги Банов заменя Данаил Димов в Съвета на директорите на “Спортни имоти Българска армия”. Освен това навършилият на 8 март 60 години корифей с отразени 14 олимпиади (Париж ще му е 15-ата) заема и поста на изпълнителен директор, като ще съвместява длъжността с Ангел Борисов.

Така новата структура на дружеството “Спортни имоти Българска армия”, чрез което ще се строи "Армията" и  базата в Панчарево, е следната:

Ангел Борисов - изпълнителен директор от страна на ЦСКА

Георги Банов - изпълнителен директор от страна на държавата

Съвет на директорите:

Ангел Борисов

Георги Банов

Даниела Асенова - от страна на ЦСКА

Георги Георгиев - от страна на Спортното министерство

Банов е емблематична фигура в спортната журналистика вече повече от три десетилетия и един от основните стожери на справедливата цесекарщина. Привърженик на „червеното” четирибуквие и радетел за "синьото” трибуквие, за него трябва да се знае още, че има диплома по ядрена електроника и че е бил съветник на спортния министър.

„Държавата му повери себе си, войната и стадиона дори”, написа по Вазовски за Банов друг голям журналист и цесекар Петьо Костадинов-Полковника, а после продължи в неподражаемия репортажен стил на класика от старата школа: „Само часове, след като се снима пред паметника на капитан Петко войвода в парка на гарибалдийците в Рим (б.р. – поливалентният Банов е във Вечния град, за да отразява европейското по лека атлетика), часове подир хортуване със Стефка Костадинова и изпълнен граждански дълг в посолството (б.р. – там е гласувал на изборите), г-н Георги Банов бе назначен за изпълнителен директор и ще контролира строителството на "Армията". Журналист по професия и ядрен инженер по образование, г-н Банов изначално се вля в мощните обществени процеси, преди повече от 30 години, именно от сектор „Г”. Честита отговорност и …да ти е яко!”