0

П резидентът на БФС Борислав Михайлов говори пред медиите след днешния конгрес на БФС, който разгледа въпроси около финансовата структура на централата за идните 4 години.

Михайлов сподели, че според него протестиращите са платени и заяви, че след всички критики, които е изтърпял през последните 12 месеца е щастлив, че може да върши задълженията си спокойно и не в отбранителна позиция".

„Тези фенове са платени и е ясно от кого. Това е разединение на футбола. Идва от една група младежи, които мислят, че трябва да вземат властта. Пожелавам успех на клубовете. Знаете от кой са платени феновете, имате разузнавачи“.

„Ние сме избрани за 4 години преди половин година. Това, че дойдоха толкова много хора за редовен конгрес, който не е изборен, а интересът е по-малък, е показателно. Надявам се да изкараме още 3 години и половина без да сме в отбранителна позиция, тъй като няма причина за това“.

„Покрай вписванията и отписвания станах полуюрист. Днешният конгрес ме легитимира. Съдът и Изпълкомът също ме легитимират и ми дават увереност. Приходите от глоби растат заради феновете. Не са завишени цените, а провиненията са повече“.

„Хората от ФИФА и УЕФА броиха бюлетини – няма такава демокрация. Два клуба имат еднотипни жалби, но ние ще се съобразим със законите. Аз съм вписан от 2005 година, имам кворум и няма никакъв проблем с управлението на футболния съюз“.

„Най-бавно мина гласуването за 64-те клуба. Всичко е разгледано. Тези клубове, които бяха изключени в бъдеще могат да кандидатстват да бъдат членове. В Изпълкома беше споменато всичко, няма личен мотив в изключването. Те не могат да се жалят на друго място освен пред Изпълкома. Конгресът реши да не ги върне, защото са нарушили закона – следователно има санкции. Много от тях не са били на предишния конгрес, те са новосъздадени“.

„Казах на делегатите 60 опорни точки, винаги съм знаел, че работя правилно, по законите, това го знаят и делегатите. След толкова хвърлена помия по мен и футболния съюз, аз съм щастлив и спокоен човек с това, което върша“, завърши Михайлов.

По-рано стана ясно, че БФС може да получи 17 млн. евро в следващите години по програма на УЕФА.

Източник: gong.bg