0

М ъжкият национален отбор на България стартира кампания за социална отговорност, свързана с поведението на запалянковците по трибуните, съобщи официалната страница на футболната централа на България. 

Инициативата "България за пример" ще стартира на приятелската среща с Иран на 7 септември на ст. „Христо Ботев“ в Пловдив и ще продължи във всички домакински двубои на нашите.

За всеки мач, в който запалянковците на България демонстрират коректно поведение – без забранени символи, скандирания или действия, подлежащи на санкция от страна на международните институции, футболната ни централа ще дарява ще дарява сумата от 5000 лв. за различни благотворителни каузи, които ще бъдат обявени своевременно.

Първата такава ще е свързана с трагичния инцидент в Русе, при който две деца бяха поразени от мълния по време на тренировка на местния Дунав.

Целта на целия проект е да се създаде възможно най-позитивна и безопасна атмосфера на мачовете на българския национален отбор и да се насърчи спортсменството и коректното поведение на трибуните, като същевременно се подпомагат и различни кампании в полза на най-нуждаещите се.

Източник: БТА