0

Б ившият играч на ЦСКА Патрик Витанов сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си за срещата на „червените“ с Левски. Той заяви, че съдията е побутнал „сините“ и „червените“ трябва да съжаляват повече за равенството 1:1. 

„Моето мнение е, че ЦСКА изпусна победата. Не може да имаш подем през второто полувреме. Да вкараш веднага след почивката и да не използваш тази инерция. Допуснаха една грешка през първото полувреме и Левски вкара. Тръгнаха добре нещата и когато отбелязаха намалиха темпото. Може би е имало умора. Съдията накъса доста играта. Мисля, че чистото игрово време е някъде около 30 минути.

През останалото време беше едно голямо лежане. Побутваше Левски. Гледах на запис спорни моменти, но не видях да е имало недадена дузпа. Май и двата отбора в един момент осъзнаха, че хиксът е добре дошъл. Със смените подсказаха, че се чака евентуална грешка на противника. Левски имаше три-четири чисти положения, които Бусато извади. Добре пази в срещата. Но в един момент 1:1 ги устройваше и двата тима. Това, което не ми хареса в тази среща бяха ракетите, които изстреляха феновете помежду си. Това е отвратително! Тук са виновни и нашите привърженици, както и техните. Как да си заведеш детето на мач! Това не е война! Само на Партизан – Цървена звезда и Левски – ЦСКА може да видиш толкова полиция. На митингите има по-малко полиция. Това трябва да се спре! Имаше атмосфера, хора, хореография, песни и в един момент това помрачи всичко. Срещата се играе, а си обграден от полиция, защото няколко надрусани лумпена се стрелят“, заяви той. „Трудно се отпускат двата отбора. Очаквах повече от ЦСКА на фона на последните пет мача. Срещу Локо Пд играха страхотно, но в този двубой го загатнаха за 10-15 минути и това е. Не успяха да го покажат и в тази среща. За нашите стандарти се получи хубаво дерби. ЦСКА стоя по-добре на терена, а Левски чакаше грешки“, завърши Витанов.

ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ