0

В . „Мач Телеграф“ се свърза с легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов, който сподели мнението си преди началото на сезона в Първа лига. Той заяви, че тимът има нужда от подсилване на всяка една линия освен на вратарския пост. Паро сподели, че според него отборът все още не е готов напълно за новия шампионат.

„Мисля, че все още има проблеми няма готовност на 100% за старта на сезона, но с мобилизация, правилна работа и мъжка игра може да се навакса. Не е нормално селекцията да се прави в движение. Това съм го изпитвал на гърба си, но не е добре нито за треньора нито за играчите. Тези неща трябва да се случват навреме. От тези играчи, които се привлякоха не виждам особено висока класа. Дано не съм прав, но си мисля, че може да се набляга повече на нашите деца от школата. Преди имахме добър национален отбор, защото се работеше добре в школите и те вадеха продукт, а на децата се даваше шанс“, започна легендата.

„Важно е да започнем сезона с победа. Дали тя ще бъде изразителна или не, не е толкова важно. Може и минимална да бъде, но да е победа. По-добре грозна победа, отколкото красива загуба. Грешките могат да се изглаждат и в хода на първенството, но на тези играчи им трябва самочувствие, а един успешен старт и няколко победи в първите няколко мача ще дадат нужното такова. В контролите нито аз, нито някой друг е държал на победите. Това е подготовка и треньорът трябва да види на кои играчи ще разчита още от старта на сезона. Когато започне първенството, тогава може да се вадят заключения. Но за тази цел трябва да се изгледат няколко мача. След като те минат, тогава се вижда лицето на този отбор“, продължи Паро.

„Колкото до Жорди Кайседо, мисля, че както на него, така и на други играчи, мениджърите им подпалват фитилите, за да търсят някой друг отбор, където да взимат по-високи заплати. Като не иска да играе за ЦСКА, да си тръгва! Важното е, че клубът е на печалба от неговата продажба. Лошото е, че не излизат българчета за заместници на тези чужденци. Кайседо не беше кой знае каква класа, но за родното първенство ставаше. Гледам сега, че му е намерен заместник. Един нападател работата му не е само да вкарва голове, а и да помага на другите футболисти. Важно е как се движи и как се пласира. Головете естествено също са много важни, но за да бъдат реализирани, той също трябва да върши много работа. Трябва да разбърква защитата на противника и да се освобождава възможно най-бързо“, заяви още той.

„В първите кръгове от шампионата ще се напасват още нещата. На новият таран трябва да му се даде нужното време. На повечето състезатели са им нужни 1-2 месеца, за да се отпуснат. Факт е, че има и такива, които са пердета и от това не се интересуват, а почват да играят от първата минута и да бележат, но не всички са така. Саша Илич сподели, че само с тези играчи няма как да се печелят трофеи. Ако работи в перспектива, тогава може да налага и по-млади, а до тях да оставя и по-качествени“, коментира още Никодимов.

„Мисля, че на всяка една линия има нужда от нови играчи, освен на вратарския пост. Там като, че ли има стабилност. От там нататък трябва подобрение, както в защита, така и в халфовата линия. Една халфова линия трябва да е добре изградена, за да стигат топки до нападателя. През тази година дано ЦСКА да е шампион! Но това няма да е никак лесно. Другото, което ме притеснява е, да не сме една позиция по-надолу, защото и Левски също вдигнаха нивото си“, завърши легендата на „червените“.